Premieră absolută la Teatrul Arlechino Brașov

Despre acest spectacol, regizorul Toma Hogea povesteşte: „Acest text „Pescăruşul Folly din oraşul pisicilor” nu a fost montat niciodată în România, este o premieră absolută a Teatrului pentru Copii „Arlechino”din Braşov! Titlul original „Povestea unui pescăruş, şi a pisicii care l-a învăţat să zboare” aparţine autorului Luis Sepulveda, din America de Sud, mai exact din Chile, lucrare care a fost publicată în 1996.

Dramatizarea textului a fost elaborată concomitent cu ideea regizorală: acţiunea, spaţiul de joc, personajele, momentele de „conflict” şi de suspans, momentele lirice şi, nu în ultimul rând, finalul spectacolului într-o armonie perfectă cu scenografia şi coloana sonoră, toate converg într-un produs teatral păpuşăresc de înaltă ţinută artistică.

Am avut şansa de a transpune acest gând regizoral împreună cu actorii păpuşari braşoveni, o trupă deosebită, cu artişti remarcabili, într-o atmosferă de lucru super profesionistă. Împreună am descoperit, încă o dată, mirajul artei păpuşăreşti, plăcerea de a improviza, de a „inventa” noi situaţii scenice, totul într-o bucurie comună. Savoarea şi umorul textului, expresivitatea păpuşilor (scenograf Axenti Marfa), muzica originală cu momentele lirice/dramatice (compozitor Cari Tibor) şi, nu în ultimul rând, măiestria interpretativă, toate aceste „componente” ale artei scenice dau viaţă unui spectacol cu păpuşi, cu farmec, cu umor şi…cu multă iubire!

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

Am convingerea că pescăruşul Folly, prin zborul său, va arăta, spectatorilor de toate vârstele, talentul şi măiestria păpuşarilor români, odată cu bucuria jocului”.

Preţul unui bilet pentru un spectacol în premieră este de 30 lei şi poate fi achiziţionat online, de pe site-ul eventbook.ro, sau de la casieria teatrului, miercuri şi joi între orele 13:30-17:15, vineri între 13:30-18:00, iar sâmbătă şi duminică între orele 09:00-10:15 şi 11:00-12:15.

Deoarece ne dorim ca deschiderea să se facă în condiţii de siguranţă, vă reamintim următoarele reguli:

– numărul maxim admis de persoane în sala de spectacole este de 35
– la intrarea în incinta teatrului se va măsura temperatura fiecărei persoane, va fi pusă la dispoziţie soluţie pentru dezinfectarea mâinilor şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată), precum şi a celor cu o temperatură de peste 37,3 grade Celsius.
– este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe întreaga durată a staţionării în incintă, astfel încât să acopere complet gura şi nasul
– accesul în sală se va face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, acesta nemaifiind permis după începere.
– casa de bilete se va închide cu 15 minute înainte de începerea spectacolului.
– Distanţarea fizică de 1,5 m între participanţi este obligatorie şi se va face prin păstrarea unui scaun liber între spectatori, iar un adult poate sta lângă maxim 2 minori.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

Regie şi dramatizare: Toma Hogea
Scenografie: Marfa Axenti
Muzica: Cari Tibor
Light designer: Adrian Buliga
Project designer: Sebi Tineghe

Distribuţia: Erika Mihaly, Alexandru Dobrescu, Cecilia Negru, Adrian Iuga, Adrian Dobrescu, Marius Stroe, Dan Zorilă, Petronela Rujan, Eliza Muraru, Anca Badea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.