Colegiul „Nicolae Titulescu” a avut în acest an o festivitate de premiere inedită, deoarece pe lângă elevii cu medii bune la învăţătură, s-au acordat mai multe premii interesante atât pentru elevi, cât şi pentru profesori.
Ideea a fost propusă şi aprobată la şedinţa din luna aprilie a Consiliului de Administratie, iar ulterior s-a format şi echipa care a făcut acest proiect posibil, şi care a fost formată din: Nicoleta Ştiucă – director, Iuliana Chiribuţă – secretar, Radu-Valentin Paul – reprezentant al Consiliului Local în CA, şi Nicoleta Lupu, preşedintele Asociaţiei Părinţilor.
Nicoleta Ştiucă, directorul Colegiului Nicolae Titulescu a spus că este fericită pentru că a reuşit să pună în practică acest proiect, dar că, anul viitor va porni şi mai repede strângerea fondurilor pentru ca premierea să fie şi mai motivantă. „Ne-am bucurat cu toţii foarte tare şi a fost o surpriză plăcută pentru toată lumea, asta pentru că am ştiut doar noi de aceste premieri speciale. Ţinând cont că este primul an în care facem asta şi este o premieră, cel puţin la nivel local, suntem mai mult decât multumiţi cu ceea ce am realizat, iar la anul speram să repetăm cel puţin cât am reuşit anul acesta, deşi ne dorim să facem şi mai mult. Ţinta noastră a fost 9000 lei si am reusit sa strangem 5400 lei si mai multe pachete cu produse. Premianţii nu ştiau de aceste premii, deoarece dorim să încurajăm motivaţia intrisecă, aşa că au avut o surpriză plăcută”.
Directorul Colegiului Nicolae Titulescu a mai adăugat că este extrem de important ca în perioada şcolii, atât elevii cât şi profesorii să simtă că sunt importante şi apreciate în viaţă şi alte calităţi. „Ne-am dorit foarte tare să evidenţiem faptul că în şcoală, pe lângă activităţile şcolare, sunt apreciate şi implicarea, umanitatea, empatia, disponibilitatea de a ajuta chiar şi atunci când nu primeşti ceva material în schimb. Considerăm că trebuie să ne educăm elevii prin puterea exemplului şi să realizăm că şcoala nu înseamnă doar materie, ci şi o maturizare într-o formă corectă, astfel că, atunci când termină liceul şi elevul împlineşte vârsta majoratului, să avem în faţă un adult de care să fim mândri. De asemenea, ne-am îndreptat atenţia şi faţă de profesori, pentru că ei sunt cei care care pot influenţa toate acele calităţi pe care ni le dorim la un adult în dezvoltare şi pot face mai atractivă şi interesantă prezenţa elevului la ore cât şi implicarea acestuia în programul şcolar sau în activităţi ale comunităţii din care facem cu toţii parte”.
Cel care a impulsionat si incurajat lansarea acestui proiect a fost Radu Paul, pe atunci reprezentant al Consiliului Local in Consiliul de Administratie. Partea lui de implicare directa in proiect a fost sa stranga banii necesari, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără implicarea comunităţii oamenilor de afaceri din Braşov, care au susţinut această idee. „ Dupa cum am spus cand am demisionat din Consiliul Local, o sa continui proiectele incepute, iar acesta este unul foarte drag mie, deoarece am incredere ca in educatie sta rezolvarea majoritatii problemelor din comunitate. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături. Am strâns suma de 5400 lei şi mai multe produse de la sponsorii: Tecton Trust, Meliora Shop, Duvenbeck, The French, Qualis şi Perutnina Romania. De asemenea, mulţumesc şi de această dată comunitatilor de oameni de afaceri, care au promovat membrilor lor proiectul nostru, şi anume, Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, Pro Afaceri, BNI Brasov, AFAFCI şi BIZZ Club Braşov. La final vreau sa le multumesc doamnelor care m-au ajutat fantastic de mult cu partea de hartii, e-mailuri, drumuri la banca, etc..: Nicoleta Lupu, presedintele Asociatiei Parintilor, si Iuliana Chiributa, secretara in cadrul scolii”.