Documentele strategice pentru perioada de programare 2021-2027 a Programului Operaţional Regional sunt în fază de elaborare şi consultare la nivel regional şi local. Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, şi administratorul public al Judeţului Braşov, Daniel Gligoraş, au participat la întâlnirea Comitetului Regional pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Regională (PDR) Centru, eveniment online organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru.
Întâlnirea a avut ca scop trecerea în revistă şi dezbaterea rezultatelor obţinute în implementarea PDR Centru 2014-2020, prezentarea acţiunilor propuse în vederea implementării PDR Centru în perioada de programare 2021-2027, precum şi informarea şi consultarea membrilor din cele şase judeţe ale Regiunii Centru cu privire la stadiul actual al pregătirii documentelor de programare pentru intervalul 2021-2027.
După cuvântul de deschidere susţinut de directorul general ADR Centru, Simion Crețu, au parcurse documentele privind stadiul actual al elaborării PDR Centru şi Planul de acțiune pentru implementarea PDR Centru 2021-2027.
De asemenea, specialiştii de la ADR Centru au prezentat spre avizare cel de-al doilea Raport de monitorizare a Planului de Dezvoltare Regională Centru 2014-2020, iar membrii Comitetului Regional de Planificare al Regiunii Centru au fost consultaţi cu privire la versiunea de lucru nr. 2 a Programului Operaţional Regional Centru 2021 – 2027, pe care ADR Centru, în calitate de Autoritate de Management pentru acest program, îl elaborează în consultare cu structurile parteneriale de la nivel regional şi local.
„Atragerea de fonduri europene nerambursabile este esenţială pentru administraţia judeţului Braşov şi acest lucru a fost evident în mandatul precedent, când am reuşit să fim campionii Regiunii Centru la absorbţia de fonduri pentru modernizarea drumurilor judeţene. În cadrul POR 2014-2020, avem în implementare sau deja finalizate 4 proiecte de modernizare a drumurilor judeţene în valoare totală de 300 de milioane de lei; 2 proiecte de eficientizare energetică a clădirilor care adăpostesc unități medicale și sociale, în valoare totală de peste 35 de milioane de lei; 6 proiecte modernizare și dotare a unităților de primiri urgențe și ambulatoriilor din cadrul spitalelor brașovene, în valoare totală de peste 50,2 milioane de lei. Implementăm proiecte şi pe alte programe de finanţare, respectiv 3 proiecte în cadrul POCA 2014-2020 (în valoare totală de 7 milioane de lei) şi 2 proiecte finanţate în cadrul POIM 2014-2020 (în valoare totală de 71,8 milioane de lei). Evident, nu dorim să ne oprim aici şi aşteptăm cu interes deschiderea apelurilor de proiecte pe noile programe cu finanţare europeanăֲ”, a spus preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.