Președintele Iohannis, laureat cu premiul Distinguished International Leadership Award

Preşedintele Klaus Iohannis i-a fost înmânat Premiul pentru Conducere Internațională Remarcabilă (Distinguished International Leadership Award) pentru anul 2024, acordat de Consiliul Atlantic al Statelor Unite ale Americii ”ca o recunoaştere a carierei sale şi a rolului său de lider transatlantic şi european”, transmite Radio România.

În cadrul ceremoniei de la Washington, liderul de la Cotroceni a declarat că acceptă distincția think-tank-ului, pe care o dedică tuturor românilor, precum şi parteneriatului şi prieteniei dintre România şi Statele Unite ale Americii.

”În Europa Centrală şi de Est, România reprezintă un exemplu în multe domenii – de la apărarea Flancului Estic al NATO, la consolidarea democraţiei, a drepturilor omului şi a statului de drept. Eforturile româneşti au rezultate care depăşesc cu mult graniţele noastre naţionale; de fapt, acestea au contribuit la consolidarea Europei şi a alianţei transatlantice şi merită să fie recunoscute”, a mai afirmat preşedintele. El a vorbit despre ajutorul acordat de România Ucrainei, subliniind că ţara noastră s-a aflat cu adevărat în prima linie prin eforturile sale de a ajuta Ucraina.

Citeste și:  Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană

”Sunt onorat să primesc acest premiu. Îl accept ca o recunoaştere a conducerii României, în ultimii 20 de ani, ca membru demn al NATO şi partener şi prieten al SUA. Începând din 2001, cu câţiva ani înainte de a adera la NATO, şi apoi de-a lungul celor două decenii în postura de membru, România şi poporul român au luat decizii îndrăzneţe, curajoase şi hotărâte pentru a consolida ţesutul democratic al societăţii noastre, pentru a fi la înălţimea angajamentelor noastre privind securitatea transatlantică şi pentru a transforma ţara noastră într-o ancoră a stabilităţii strategice, a prosperităţii şi a progresului într-o regiune încă tulburată a Europei”, a declarat Klaus Iohannis la înmânarea premiului în cadrul galei Atlantic Council Distinguished Leadership Awards.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Șeful statului român a subliniat că în Europa Centrală şi de Est, România reprezintă un exemplu în multe domenii – de la apărarea Flancului Estic al NATO, la consolidarea democraţiei, a drepturilor omului şi a statului de drept.

Continuarea materialului, AICI

One thought on “Președintele Iohannis, laureat cu premiul Distinguished International Leadership Award”

  1. In loc de LAUDATIO:
    ”Primitiv. Avar. Brutal. Nerafinat. Lipsa totală a autoironiei, a umorului, a empatiei, înlocuite cu stări de absență și indiferență afectivă brutale, justificate de o falsă decență, îi dezvăluie sărăcia afectivă. Arogant, cu o morală contrarie alimentată de megalomanie, cinism și iresponsabilitate.
    Dominat de senzația superiorității sociale, devine adesea ridicol și disonant. Dizarmonic. Fals. Crud. Inadaptat”.
    (Iulian Laurențiu Ștefan, https://www.cotidianul.ro/o-descriere-terifianta-a-caracterului-presedintelui-iohannis/)
    Cu toate astea, Consiliul Atlantic din SUA a hotarât să acorde preşedintelui României Klaus Iohannis premiul „Distinguished International Leadership Award” pe anul 2024, ca o recunoaştere a carierei sale şi a rolului său de lider transatlantic şi european, desi in cele două mandate prezidentiale acesta nu s-a remarcat prin nimic deosebit.
    Numai in anul 2023 Klaus Iohannis a efectuat 34 de deplasări externe, care însumează cheltuieli de aproape o treime din bugetul Administrației Prezidențiale, fara sa dea cuiva socoteala. Conform unor surse dezvăluite de la Cotroceni în contextul în care a existat o dezbatere publică pe tema costurilor vizitelor în străinătate ale președintelui, cheltuielile au fost de peste 41 de milioane de lei (8,2 milioane de euro) dar nu sunt prezentate în detaliu pe motiv că sunt informații secretizate.
    (vezi si: https://www.cotidianul.ro/familia-prezidentiala-la-new-york-pe-fifth-avenue/)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.