Prețul mașinilor second hand din România a atins cel mai ridicat nivel din istorie

Prețul mașinilor second hand din România a atins cel mai ridicat nivel din istorie. Asta din cauza faptului că oamenii nu își permit să mai cumpere o mașină nouă atât de ușor și încă o mai păstrează pe cea veche.

Prețul mediu de achiziție al unei mașini la mâna a doua a ajuns la 12.800 de euro. Acesta este cu aproximativ 17% mai mare decât în 2022, potrivit unei analize realizată de platforma de intermedieri Instant.ro.

Creșterea prețului vine pe fondul numărului mai mic de mașini scos la vânzare și a inflației ridicate.

Revenind la România, reprezentanții platformei Instant.ro arată că, spre deosebire de anii trecuți, a crescut interesul cumpărătorilor pentru motorizările pe benzină, în defavoarea celor diesel.

Citeste și:  ”ENKIDU CU CĂRȚI ȘI FILME” se întoarce și anul acesta în școlile din județul Brașov

Românii schimbă mașina cel mai frecvent în intervalul 150.000-200.000 de kilometri parcurși, potrivit analizei ce a luat în calcul 645.000 de autoturisme rulate, produse în intervalul 2010 – 2023 și listate cu intenție de vânzare în ultimii 5 ani. În achiziția unui autoturism rulat, românii pun accent pe siguranța mașinii, pe tehnologie, fiabilitate și prestigiul mărcii. Iar în contextul prețurilor volatile la carburanți, consumul urban devine un factor tot mai important, notează Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.