Prețuri mai mici pentru city-break-urile de toamnă. Zborurile din acest sezon pornesc de la 30 de euro

  • Cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona.
  • Specialiștii Vola.ro îi sfătuiesc pe călători să rezerve biletele de avion cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare. În cazul în care amână mai mult, tarifele se pot scumpi cu până la 60%. 
  • La nivel general, prețul mediu pentru zborurile din septembrie a fost de 141 euro în comparație cu 168 de euro în august.
  • De asemenea, Vola.ro a înregistrat o creștere semnificativă a cererii de zboruri spre și dinspre Kathmandu, capitala Nepalului, fenomenul fiind justificat de numărul mare de lucrători care vin de acolo pentru a munci în țara noastră.

Toamna este considerată una dintre cele mai bune perioade pentru rezervarea unei vacanțe, mai ales că prețurile cazărilor și ale biletelor de avion sunt mai mici în comparație cu cele din sezonul estival, când și cererea este mai mare. De asemenea, temperaturile plăcute și atmosfera liniștită, fără aglomerația tipică perioadelor de vârf, sunt ideale pentru plimbări și explorări urbane, astfel că cei mai mulți călători aleg vacanțele de tip city-break.

Potrivit datelor agenției de turism online Vola.ro, tarifele zborurilor de toamnă sunt mai mici față de alte luni, cel mai ieftin preț înregistrat pe platformă fiind pentru un zbor pe ruta Cluj-Napoca – Milano, la numai 30 de euro.

Cele mai populare destinații de city-break: Roma, Paris și Londra, din nou în topul preferințelor turiștilor

Citeste și:  7 persoane aflate în situații critice salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

Deloc surprinzător, cele mai populare destinații de city-break din Europa sunt orașele care atrag anual cel mai mare număr de turiști: Roma, Paris, Londra, Milano, Bruxelles și Barcelona. În același timp, acestea sunt cunoscute pentru comunitățile mari de români formate în jurul lor și în localitățile învecinate, motiv pentru care există și un număr mai mare de zboruri către și dinspre ele.

Totodată, sunt și câteva destinații care au urcat în topul preferințelor românilor pentru acest sezon: un astfel de exemplu este Istanbul, care este cu 20% mai ieftin în octombrie față de august. În plus, începând cu mai 2024, nu mai e nevoie de pașaport pentru a vizita Turcia, motiv pentru care tot mai mulți români s-au orientat către un city-break în Istanbul. Urmează Tirana, a cărei popularitate a crescut semnificativ în urma campaniei turistice derulate de guvernul albanez. Marrakech este o altă destinație căutată toamna aceasta, mai ales că, din 28 octombrie, va fi introdus un zbor direct din România.

Specialiștii Vola.ro recomandă și câteva trucuri pentru organizarea celor mai accesibile city-break-uri. De exemplu, aceștia îi sfătuiesc pe călători să rezerve biletele de avion cu 30 sau chiar 45 de zile înainte de plecare.În cazul în care amână mai mult, tarifele se pot scumpi cu până la 60%. Pentru zborurile cu plecare din România, cele mai ieftine bilete vor fi cele rezervate duminica, urmate de cele rezervate sâmbăta. La polul opus, cele mai scumpe bilete sunt cele achiziționate în timpul săptămânii, mai ales miercurea și joia.

Citeste și:  Voucherele de vacanţă au avut un impact pozitiv semnificativ, mai ales în perioadele de extrasezon

O mențiune specială merită și intervalul orar al zborului: adesea, zborurile programate în afara intervalului 08:00-21:00 au prețuri semnificativ mai mici. Prin urmare, acestea pot fi o opțiune foarte bună pentru călătorii care se bucură de flexibilitate în ceea ce privește ora de sosire la destinație.

Nu în ultimul rând, în locul zborurilor directe, experții recomandă și combinațiile de zboruri conectate avantajos, care îți pot salva banii. Pe Vola.ro există zeci de combinații unice de rute operate de companii aeriene diferite. O altă variantă poate fi cea a alegerii unui zbor care aterizează pe un aeroport mai mic din regiune: chiar dacă e mai îndepărtat de oraș sau de zona turistică principală, avantajul este că poate avea un preț mult mai mic.

Cerere în creștere a zborurilor spre și dinspre Nepal ca urmare a numărului mare de lucrători care vin la muncă în România

În ultimele luni, am asistat la un exod al muncitorilor străini care vin să lucreze în România, cei mai mulți dintre ei provenind din Nepal. În acest context, se observă deja un număr mai mare al rezervărilor de zboruri pentru Kathmandu: Vola.ro a înregistrat o creștere de 155% a cererii de zboruri spre și dinspre capitala Nepalului.

Fenomenul este justificat de numărul mare de lucrători care vin de acolo pentru a munci în țara noastră, în special în industrii precum HoReCa, retail sau construcții. Muncitorii străini joacă un rol important în dezvoltarea economică a țării noastre, suplinind lipsa forței de muncă semnalată în prezent.

Citeste și:  7 persoane aflate în situații critice salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

Cum vor evolua prețurile zborurilor toamna aceasta?

La nivel general, prețul mediu pentru zborurile din septembrie a fost de 141 euro în comparație cu 168 de euro în august. În octombrie, diferențele de preț mediu în cazul biletelor de avion vor fi și mai mari față de august, astfel: pentru Dublin, biletele vor fi cu 59% mai ieftine în octombrie față de august, pentru Londra și Milano, cu 50% mai ieftine în octombrie în comparație cu august, pentru Bruxelles, cu 43% mai ieftine, pentru Barcelona, cu 45% mai ieftine.

Cel mai ieftin bilet vândut toamna aceasta pe Vola.ro a fost de 30 de euro, pe ruta Cluj-Napoca – Milano, pe când cel mai scump a ajuns la 5.315 euro, pe ruta București – Sao Paulo.

În ceea ce privește bagajul de city-break, 75% dintre români călătoresc fără bagaj de mână, rezumându-se doar la rucsacul inclus în biletul de avion, mai ales că e vorba despre o excursie rapidă. Pe de altă parte, 17% dintre ei aleg să plece și cu un bagaj la cală. Cei mai mulți dintre ei călătoresc fie singuri, fie în cuplu, iar durata la ședere la destinație este de 4 zile, media generală pentru un city-break.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.