Prima Casă 2023: Când se vor acorda primele garanții pentru cei care vor să își cumpere o locuință

Românii îşi vor putea cumpăra şi anul acesta locuinţe prin intermediul Programului „Prima Casă”, prin care statul garantează pentru creditele contractate cu acest scop.

Programul „Prima casă” va beneficia anul acesta de un buget de 1,5 miliarde de lei. Ministrul de finanțe, Adrian Câciu, consideră că acest program este unul de succes și speră că acești bani să fie consumați și bugetul să fie suplimentat la mijlocul anului.

„Încurajez, așa cum am spus și la începutul ședinței de guvern, pe toți să apeleze la acest program, pentru că îmi doresc, și am discutat și cu domnul prim-ministru, ca acest plafon pe care l-am alocat astăzi chiar să fie epuizat până la jumătatea anului și să-l putem suplimenta”, a transmis ministrul Adrian Câciu.

Ministrul de finanțe Adrian Câciu a mai amintit și că anul trecut PIB a crescut cu 49 de miliarde de euro față de cel din 2021, ceea ce demonstrează că investițiile publice și cele private, precum și politica guvernului au dat roade și că creșterea economică a fost făcută pe investiții, și nu pe consum, așa cum era până acum.

Citeste și:  Conservarea patrimoniului fotografic prin digitalizare și restaurare digitală: eveniment de instruire la Brașov

Când se vor acorda primele garanții pentru programul Prima Casă 2023

Băncile au dat drumul deja la fonduri, astfel că, se pot începe demersurile pentru a aplica la programul Prima Casa 2023. Ideal ar fi să mergeți la mai multe bănci pentru a vedea dacă reușiți să vă încadrați în acest program și în condițiile legate de venitul personal.

Când vine vorba de venit băncile au propriile reguli după care se ghidează și ele vă pot spune dacă vă încadrați sau nu. După ce ați primit acceptul de la bancă, dacă sunteți eligibil, puteți să vă apucați să vă căutați casa visată și neapărat trebuie să țineți cont de plafonul pe care vi-l poate acorda banca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.