Prima ediție a Memorialului „Tică Tănase” la minivolei, în onoarea legendarului antrenor

Steaua București a organizat prima ediție a Memorialului „Tică Tănase” la minivolei, în onoarea legendarului antrenor Tică Tănase, care a murit recent, la vârsta de 98 de ani.

Turneul a reunit echipele Corona Brașov, Arcada Galați, Dinamo București și Steaua București. La festivitatea de premiere au participat fiica antrenorului, Cătălina Tănase, precum și trei dintre foștii săi elevi: Petre Ionescu, Octavian Rădulescu și Eucozma Ferencz.

Tică Tănase a avut o carieră impresionantă în voleiul românesc, fiind cel mai longeviv antrenor din istoria sportului românesc. Stabilit la Brașov din 1948, a înființat echipa de volei a Facultății de Științe Economice și a contribuit semnificativ la dezvoltarea voleiului brașovean prin activitatea sa la Tractorul Brașov.

Citeste și:  Podul de la Giurgiu-Ruse, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie

Ca antrenor al Stelei București, Tică Tănase a câștigat cinci titluri de campion național între 1967 și 1971 și a ajuns în finala Cupei Campionilor Europeni în 1969. De asemenea, a condus naționala României în 205 meciuri internaționale.

Memorialul „Tică Tănase” reprezintă un omagiu adus contribuției remarcabile a acestui antrenor la dezvoltarea voleiului românesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.