Primăria a lansat licitația pentru documentația necesară realizării ‘Parcului Rulmentul’

Primăria Brașov a trimis spre publicare anunțul de licitație privind achiziția serviciilor de realizare a documentației tehnico-economică pentru proiectul ,,Reconversie zone abandonate în zone verzi – Zona Industrială Rulmentul”. Finanțarea acestei achiziții este, în proporție de 98%, asigurată prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020. Prin această finanțare, Uniunea Europeană sprijină autoritățile locale în pregătirea documentațiilor necesare pentru accesarea finanțărilor nerambursabile în exercițiul financiar al Uniunii Europene 2021-2027.

Acest proiect își propune reconversia urbană a 32 de hectare din fosta platformă industrială Rulmentul prin transformarea suprafeței de teren de 325.444 m2 în cel mai mare parc de agrement din Brașov.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 17 februarie, cu o valoarea estimată a acestei achiziții de aproape 1,7 milioane de lei.

„Astăzi vin cu o veste bună în fața dumneavoastră: Am lansat în licitație publică elaborarea documentației tehnice pentru reconversia platformei industriale Rulmentul într-o zonă de parc și activități recreative. Această documentație va presupune și elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal care vine și cu o etapă de consultare publică privind părerea brașovenilor vizavi de cum va trebui să arate acest parc. Toate aceste documentații și studii vor fi finanțate din bani europeni și sunt prima etapă pentru finanțarea acestui proiect prin programul operațional regional, cu aproape 9 milioane de euro“, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Românii vor putea călători din 2025 în SUA fără vize, anunță Ambasada României la Washington

Amenajarea parcului va cuprinde următoarele etape:

Pregătirea terenului

  • Demolarea clădirilor aflate într-o stare avansată  de degradare;
  • Salubrizarea terenului și defrișarea vegetației existente (cea care nu poate fi integrată în viitorul parc);
  • Lucrări de decopertare, curățare, nivelare, terasare, remodelare teren;
  • Drenaje și desecări.

Consolidarea și reabilitarea clădirilor cu valoare arhitecturală care vor fi utilizate pentru diferite tipuri de funcționalități:

  • Consolidare și reabilitare clădire cu suprafața de 2.210 m.p., cu funcționalitatea de Muzeu Tehnic;
  • Consolidare și reabilitare clădire cu suprafața de 2.321 m.p., cu funcționalitatea de centru expozițional;
  • Consolidarea și reabilitare clădire cu suprafața de 2.519 m.p. cu funcționalitatea de studio pentru realizarea de filme.

Amenajarea spaţiilor verzi şi a spaţiilor de recreere

  • Amenajarea fântânii/bazinului de apă şi realizarea sistemului de irigaţie;
  • Gazonarea şi plantarea arborilor, arbuştilor şi florilor perene;
  • Amenajarea locurilor de joacă;
  • Realizarea aleilor şi  podeţelor;
  • Realizarea sistemului de iluminat al parcului;
  • Împrejmuire.

Suprafață totală de teren supusă intervenției este de 325.444 m2,, din care Municipiul Brașov deţine suprafaţa de 178.512 m2, iar Statul Român deţine suprafaţa de 146.932 m2, pentru care Primăria Municipiului Braşov este administrator.

Detalii procedură achiziție: ,,Achiziție de servicii de realizare a documentației tehnico-economică pentru proiectul Reconversie zone abandonate în zone verzi – Zona Industrială Rulmentul”

Citeste și:  Concert de Crăciun găzduit de Biserica Romano-Catolică „Sf. Petru și Pavel”, pe 13 decembrie

Valoarea estimată a achiziției: 1.658.564,98 lei +TVA;

Termen de depunere a ofertei: 17.02.2021, ora 15.00;

Durata contractului, inclusiv asistența tehnică pe perioada realizării lucrărilor și întocmirea documentației tehnice la finalul lucrărilor: 72 de luni;

Finanțare: 98%, finanțare nerambursabilă de la Uniunea Europeană, prin POAT 2014-2020, 2% finanțare buget local.

Criteriul de atribuire: cel mai bun raport calitate-preț:

  • propunerea financiară: 40%,
  • propunerea tehnică: 30% – demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului, precum și o planificare adecvată a resurselor umane și a activităților;
  • experiența experților cheie: 30%.

       Conform temei de proiectare, contractantul trebuie ca, în prima etapă, să elaboreze Planul Urbanistic Zonal, procedură în cadrul căreia va trebui să elaboreze o serie de studii printre care: un studiu privind infrastructura tehnico-edilitară, care va cuprinde cel puțin analizarea eficienței și performanței infrastructurii tehnico-edilitare asigurate în zona respectivă, precum și propunerea unor soluții viabile, corelate cu posibilitățile reale de dezvoltare a infrastructurii existente, propunerile de dezvoltare a zonei studiate (extinderi, redimensionări, resurse de teren pentru infrastructura aferentă rețelelor edilitare etc.); un studiu privind organizarea circulației și impactul traficului asupra acestei zone, prin realizarea acestui proiect; un studiu privind protecția, managementul și amenajarea peisajului; precum și un studiu sociologic.

Citeste și:  Consiliului Suprem de Apărare a Țării se reunește astăzi la Palatul Cotroceni

       După aprobarea PUZ-ului, proiectantul va trebui să elaboreze toate documentațiile necesare demarării lucrărilor, să asigure asistență tehnică pe perioada derulării lucrărilor, iar la final să elaboreze cartea construcției.

       Conform temei de proiectare, proiectantul va trebui să elaboreze expertiza tehnică stare/demolare, studiul de fezabilitate (SF), studiul geotehnic, studiul topografic vizat OCPI, studiul hidrologic, studiile energetice, studiul peisagistic, studiul de impact asupra mediului, studiul de vegetație existentă (tipologie, stare fitosanitară), documentația de punere în siguranță a construcțiilor menținute, documentațiile pentru obținerea avizelor și acordurilor solicitate în Certificatele de Urbanism și susținerea acestora la avizatori, analiză cost-beneficiu, documentațiile tehnice privind demolarea DTAD, proiectul pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC), proiectul tehnic de execuție și Detaliile de execuție pentru demolare, proiectul tehnic de execuție și Detaliile de execuție pentru execuția lucrărilor. Totodată, proiectantul va asigura asistența tehnică pe parcursul evaluării documentației de proiectare (faza PUZ+SF+PT), pe parcursul achiziției și pe parcursul execuției lucrărilor. Înaintea recepției la terminarea lucrărilor, se va întocmi Proiectul tehnic de execuție actualizat la data finalizării lucrărilor – „as built” şi devizul general actualizat la terminarea lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.