Primăria asigură locuințe medicilor ATI care acceptă să se mute la Brașov

Primarul Allen Coliban a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, proiectul care vizează atragerea la Brașov a medicilor specialiști în anestezie și terapie intensivă (ATI) , astfel încât să poată fi asigurate mai multe paturi pentru pacienții infectați cu virusul COVID-19 aflați în stare critică. Municipalitatea va asigura 3 apartamente care să fie puse la dispoziția medicilor din alte localități care sunt dispuși să se mute și să se angajeze la secția ATI de la Spitalul Județean. În acest sens este necesar un protocol cu Consiliu Județean, care gestionează spitalele din Brașov.

„Brașovul a avut o supraîncărcare pe zona paturilor de ATI. Avem însă 12 paturi pe care nu le putem folosi, deoarece nu avem personal medical. Am făcut o analiză asupra numărului de medici, iar în 2013 aveam 1.044 și s-a ajuns la numai 775 în 2018. A fost un trend de scădere, un semn foarte grav pentru Brașov. Avem nevoie să atragem specialiști în domeniul medical. Cred că Brașovul este un oraș magnet în care românii doresc să se mute. Este un oraș atractiv pentru tineri, pentru familii, dar avem nevoie de măsuri specifice pentru a atrage specialiști. Am identificat o disponibilitate de 3 apartamente ale Primăriei pe care o să le punem la dispoziție medicilor ATI, care doresc să se mute în Brașov. Este important ca noi, comunitatea, să ne unim eforturile în acest sens. Este un apel pe care îl adresez și Consiliului Județean. Invit CJ și pe domnul președinte Adrian Veștea să fie parteneri în acest demers, să inițieze demersuri pe linia de formare și angajare. Este un prim pas, un semnal pe care dorim să îl dăm, și putem discuta de extinderea ofertei de cazare pentru a ajuta în această formă la dimensionare aparatului medical”, a precizat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Cupa Mondială de Polo 2025 va avea loc la Complexul de Natație Otopeni. Toate meciurile vor fi transmise exclusiv la TVR Sport

Această inițiativă completează lista de măsuri anti-COVID pe care Primăria Brașov le-a implementat deja sau care sunt în curs de implementare: a înființat un call-center pentru anchetele epidemiologice ale DSP, înființarea unui nou centru de recoltare a testelor RT-PCR (care funcționează pe str. Gladiolelor, la căminul pentru persoane vârstnice), înființarea centrului de testare a angajaților din Primărie și din instituțiile din subordinea CL. În acest moment este în implementare proiectul de dublarea a capacității de recoltare a spitalului de boli infecțioase, prin punerea la dispoziție a unui container amenajat corespunzător. Municipalitatea are deja containerul pregătit, însă mai este necesară o etapă birocratică, de semnare a protocolului cu DSP care include și personalul ce va deservi această nouă capacitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.