Primăria Brașov: Amenajăm încă un centru rezidențial pentru vârstnicii brașoveni

Municipalitatea își continuă strategia de îmbunătățire a serviciilor sociale pe care le asigură brașovenilor, prin amenajarea unui nou centru rezidențial pentru persoanele vârstnice, care să completeze serviciile oferite de căminul din Noua.

La propunerea primarului Allen Coliban, Consiliul Local a aprobat achiziționarea unei clădiri, pe str. Panselelor, în zona în care funcționează Direcția de Asistență Socială și Căminul pentru Persoane Fără Adăpost, care să fi adaptată pentru cazarea a 40 de vârstnici.

În această clădire a funcționat un hotel/o pensiune cu 20 de camere, iar prin adaptarea la condițiile necesare funcționării unui centru rezidențial pentru vârstnici, se vor asigura atât spații de cazare, cât și serviciile conexe necesare întreținerii acestor persoane.

Citeste și:  Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024

,,În ședința de consiliu de ieri s-a aprobat achiziția unui imobil care acum are destinația de hotel-pensiune, un imobil de pe strada Panselelor, în zona Direcției de Asistență Socială și a celorlalte servicii sociale pe care le avem, în care vrem să creăm noi locuri rezidențiale pentru vârstnici. Avem în acest moment o listă de așteptare de 80 de persoane, peste cele 155 de locuri pe care le avem în Noua și, prin achiziția acestei clădiri, vom putea să creăm un minim de 40 de locuri rezidențiale și servicii conexe – servicii medicale, servicii de kinetoterapie și recuperare, servicii de care comunitatea vârstnică din Brașov are nevoie. Prețul reieșit în urma evaluării de piață este de 5 milioane de lei, la care se vor adăuga costurile adaptării clădirii la funcțiunea de cămin rezidențial. Analizăm și posibilitatea de a supraînălța această clădire cu încă un etaj pe lângă cele două existente”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Sfânta Lumină va fi adusă din nou în România

Imobilul pe care primăria îl va achiziționa este constituit din teren în suprafață de 409 mp și construcție P+2E, cămin reabilitat în totalitate, utilat pentru spații de cazare tip pensiune/hotel, cu un total de 20 camere duble.

În acest imobil ar putea fi găzduiți un număr total de 40 beneficiari, persoane vârstnice, din care 16 beneficiari dependenți, 12 beneficiari semidependenți și 12 beneficiari independenți, cu un personal necesar pentru acordarea serviciilor de îngrijire și specialitate de 22 de angajați.

Căminul pentru Persoane Vârstnice, de pe str. Gladiolelor nr. 4, funcționează cu 135 de locuri, 111 fiind ocupate în acest moment. Alți 80 de brașoveni sunt pe lista de așteptare pentru un loc în cămin.

Citeste și:  Observații solare în parcul Nicolae Titulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.