Primăria Brașov vrea să le ofere brașovenilor posibilitatea de a redescoperi bucuria de a citi: ,,Hai să facem schimb de cărți!”

Din dorința de a le oferi brașovenilor posibilitatea de a redescoperi bucuria de a citi și de a îi ajuta și pe alți să facă acest lucru, Municipalitatea, prin Serviciul Public de Piețe, organizează ,,Parte de Carte”, un eveniment dedicat pasionaților de literatură. În cadrul acestui eveniment, care va avea loc în data de 27 ianuarie, în Hala Pieței Star, brașovenii pot face schimb de cărți sau pot dona cărțile de care nu mai au nevoie pentru a le fi de folos și celor doresc să exploreze acest univers infinit, dar nu își permit să și le cumpere.

,,Hai să facem schimb de cărți! Împreună cu Serviciul Piețe organizăm sâmbătă, 27 ianuarie 2024, în Hala Pieței Star (interior) o sesiune de schimb de cărți, în intervalul orar 11°°- 15°°. Pentru cărțile care crezi că le-ar fi de folos și altora și nu aștepți nimic la schimb, facem și o colectă de cărți donate, pe care le vom distribui mai apoi către persoane din categorii defavorizate. Invitația se adresează tuturor pasionaților de literatură, fără limită de vârstă și așa cum v-am obișnuit, cafeaua, ceaiul și ciocolata caldă vor fi din partea casei. Credem în valoarea cărților, credem în puterea comunității și mai credem că putem folosi resursele cu responsabilitate, că putem împărți. Iar împărțind, de fapt vom înmulți cunoașterea, solidaritatea și implicarea. Să fim bine!”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Cei care vor să participe activ la acest eveniment sau vor să aducă mai multe cărți, pentru care au nevoie de un stand, pe care să le expună, sunt invitați să contacteze Serviciul Public Administrare Piețe Brașov, la nr. de telefon 0729/428376, e-mail blaj@pietepublice.ro sau pe pagina noastră de Facebook în perioada 08.01.2024-23.01.2024 pentru o mai bună organizare a spațiului și pentru a pregăti cele necesare.

Citeste și:  Zeci de mii de tineri vor călători din nou în Europa cu trenul, gratuit, prin programul DiscoverEU

Participarea la acest eveniment, inclusiv pentru cei care vor avea nevoie de standuri, este gratuită.

Haideți ca, împreună, să demonstrăm că accesul la carte nu trebuie să fie un privilegiu, pentru o comunitate atât de unită cum este Brașovul. Așteptăm pasionații de beletristică, tehnică, enciclopedie, dicționare, critică și studii, cărți pentru copii, dezvoltare personală, să ne fie alături în această călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.