Primăria va amplasa în cartiere panouri pentru a promova spectacole publice, teatre, concerte și evenimentele sportive

Primăria Municipiului Brașov a lansat în dezbatere publică proiectul Regulamentului de  de organizare şi desfăşurare a activităţii de publicitate, reclamă şi afişaj în Municipiul Braşov, care conține noile reguli care se vor aplica în domeniul publicității, în municipiul Brașov, atât pe domeniul public, cât și pe cel privat.

Printre principalele noi prevederi se numără stabilirea zonelor de publicitate, în anumite zone reglementările fiind mai restrictive, amplasarea de panouri publicitare în cartiere pentru promovarea evenimentelor din comunitate, limitarea la 30 de zile a acordului pentru amplasarea de mijloace de publicitate temporară sau asigurarea posibilității dezafectării panourilor, pe cale administrativă, indiferent dacă acestea sunt amplasate pe domeniul public sau pe proprietate privată.

„Zilele trecute am lansat în dezbatere publică regulamentul de publicitate pentru municipiul Brașov, regulament care cuprinde o serie de modificări. Eu cred că cea mai importantă și cea mai bună modificare pe care am prevăzut-o este aceea că, în fiecare cartier al municipiului Brașov, vom avea amplasate panouri publicitare, panouri menite să le aducă la cunoștință celor din cartiere evenimentele pe care le avem la nivel de municipiu. Este o prevedere nouă, care cred că ne va ajuta să știm ce evenimente culturale sportive și de orice fel se desfășoară în municipiul Brașov“, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu.

Citeste și:  România a primit avizul formal al OCDE în domeniul politicilor educaţionale

Conform proiectului de regulament, în municipiul Brașov vor fi amplasate minim 14 panouri speciale destinate afişelor publicitare pentru spectacole publice, teatre, concerte şi alte evenimente şi anunţurilor de mică publicitate. Amplasarea oricăror afișe publicitare se va face doar cu acordul primăriei. Municipalitatea ia în calcul posibilitatea ca aceste panouri să fie cu sistem de afișare electronic. Cele 14 locații propuse prin regulament sunt: b-dul Eroilor, în dreptul Oficiului Poștal nr. 1, pe aleea de promenadă; b-dul M. Kogălniceanu, la sediul primăriei, bl. C7; b-dul Gării, gara CFR; b-dul Muncii, Parcul Trandafirilor; intersecție str. Prunului – str. Levănțicăi; B-dul Saturn, Complexul Mare; b-dul Saturn, Micșunica; str. Carpatilor, zona stadionului Metrom; Calea București, parc str. Berzei (Someșul); str. Stadionului, Complex Bartolomeu; str. Gospodarilor; str. 13 Decembrie – b-ul Grivitei (stație RAT, sens spre oraș); str. Oltet (zona Piața Tractorul); Cartier Stupini, zona bisericii.  

Citeste și:  Ce aduce noroc la bani în noul an: 5 lucruri pe care să le faci de Revelion

Tot prin acest proiect au fost stabilite și zonele de publicitate restrânsă, în care se aplică o serie de restricții cu privire la mijloacele de publicitate care pot fi amplasate, astfel în aceste zone această activitate poate fi făcută prin: ecrane publicitare; publicitate pe vehicule; publicitate temporară; steaguri publicitare; reclamă publicitară; publicitate stradală (outdoor), fiind excluse panourile publicitare sau mesh-urile. Aceste zone sunt: Centrul Istoric – Cetatea Brașovului, ansamblul urban ,,Scheii Brașovului”, zona de protecție a Cercului Militar (pe o raza de 50 m); zona de protecție a Bisericii Evanghelice Bartolomeu (pe o raza de 50 m); ariile natural protejate: Muntele Tâmpa, Stejerișul Mare și situl de importanta comunitară Postăvarul (Muntele); stațiunea de interes național Poiana Brașov.

Citeste și:  Braconaj cu câini dresați și vânat ilegal, descoperit de polițiștii brașoveni

O alată prevedere nouă este cea referitoare la posibilitatea reprezentanților primăriei de a dezafecta panourile publicitare a căror autorizație a expirat, indiferent dacă sunt pe domeniul public sau pe proprietate privată, fără a mai apela la instanța de judecată.

Conform art. 6, alin. 2, din proiectul de regulament: ,,Dacă până la data expirării termenului autorizației de construire, mijlocul de publicitate amplasat provizoriu nu este desființat, în termen de cel mult 30 zile, Primăria Municipiului Brașov va dispune desființarea construcției-suport a mijlocului de publicitate provizoriu, pe cale administrativă, indiferent de categoria de proprietate pe care sunt amplasate aceste construcții provizorii, fără a se emite autorizații de desfiinţare și fără sesizarea instanțelor competente de judecată”.

Conform proiectului de regulament, amenzile pentru încălcare prevederilor acestui act normativ pot ajunge până la 20.000 de lei.

Proiectul de hotărâre este în dezbatere publică și brașovenii pot face propuneri, sugestii sau completări ale acestui act normativ până în data de 4 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.