Astăzi, 23 aprilie, se împlinește o lună de când toate centrele de vaccinare din Brașov sunt funcționale și lucrează la întreaga capacitate. În această lună, atât numărul celor vaccinați cât și numărul fluxurilor de vaccin au crescut semnificativ, fapt ce confirmă ideea că cetățenii brașoveni doresc cât mai repede revenirea la normal.
Datorită numărului de vaccinări de la nivelul municipiului, rata incidenței a scăzut considerabil, de la 7,48 la mie, în 27 martie, la 3,51 la mie astăzi, ceea ce ne confirmă eficacitatea programului de vaccinare.
„Mă simt ca orice om normal, responsabil, cum de fapt sunt toți cei care până acum au trecut prin acest proces măcar o dată. Cred că este foarte important pentru noi toți să fim responsabili și să dăm curs apelului la vaccinare. Avem nevoie de a crește rata de vaccinare și procentajul populației vaccinate pentru a putea trece împreună prin lupta aceasta cu pandemia și pentru a o învinge. Nu m-a afectat vaccinul, am fost dintre cei fericiți, care nu au avut reacții adverse, doar o ușoară durere în umăr pentru următoarea zi. Doar atât. Înțeleg că foarte multă lume trece prin procesul acesta de vaccinare fără fără efecte secundare. (…) Este important să facem bilanțul la o lună de când avem toate centrele funcționale la Brașov. Avem patru centre și 14 fluxuri operaționale la acest moment și avem în plan de a deschide și sisteme mobile. Avem trei fluxuri mobile, trei laboratoare care merg să ofere sprijin în vaccinare celor care nu se pot deplasa și luăm în calcul deschiderea de centre dedicate pentru HoReCa sau pentru operatorii economici care au nevoie de o prioritizare în partea de vaccinare“, a declarat, după ce s-a vaccinat, primarul Allen Coliban.
În municipiul Brașov sunt amenajate 10 centre de vaccinare. Patru sunt centre de vaccinare amenajate de primărie, cu un număr de 14 fluxuri de vaccinare, iar șase sunt centre private, cu 10 fluxuri de vaccinare.
Cele 4 centre amenajate de Primăria Brașov sunt CATTIA, cu cinci fluxuri Pfizer, str. Gloriei nr. 13, cu un flux Moderna și un flux Astra-Zeneca, Sala Sporturilor, cu două fluxuri Pfizer și două fluxuri Astra-Zeneca, și Noua, str. Gladiolelor nr. 4, cu trei fluxuri Pfizer.
Centrele private sunt :Centrul Medical de Vest, Calea Făgărașului nr. 7, cu un flux Astra-Zeneca; SC Policlinica de Diagnostic Rapid SA – Medlife, str. Moldovei nr. 6, cu două fluxuri Astra-Zeneca; Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov, b-dul M. Kogălniceanu nr. 16, cu două fluxuri Astra- Zeneca; AFMC Christiana – Centru Socio-Medical, str. I. Cantacuzino nr. 14, cu un flux Moderna și un flux Astra-Zeneca; Batalionul 228 Apărare Antiaeriană, Calea Feldioarei nr. 42, cu un flux Pfizer/Moderna și Spitalul Militar de Urgență Regina Maria, str. Pieții nr. 9, cu un flux Pfizer/Moderna și un flux Astra-Zeneca.
Totodată, în cadrul celor 10 centre există și 3 echipe mobile de vaccinare, destinate beneficiarilor nedeplasabili sau greu deplasabili.
Până astăzi, în municipiul Brașov s-au vaccinat 84.585 de cetățeni, dintre care 1.864 doar ieri, iar la nivelul întregului județ sunt 142.657 de cetățeni vaccinați, 3135 dintre ei doar în ziua precedentă.
Primarul Allen Coliban: