Primul accident la limitatorul de viteză inteligent din România, la o zi după instalare

La o zi după instalarea primului limitator de viteză inteligent din țară în satul Ghermănești, Snagov, a avut loc primul accident. Imagini video au fost postate pe grupul de Facebook Info Trafic România.

Limitatorul de viteză inteligent este echipat cu senzori montați în asfalt care detectează vehiculele ce depășesc viteza legală în apropierea trecerii de pietoni unde este amplasat. Când un vehicul circulă prea repede, limitatorul se ridică, iar dacă șoferii încetinesc, acesta coboară înapoi în asfalt. Tehnologia provine din Mexic.

Șoferii care circulă pe drumul județean din Ghermănești, Ilfov, sunt avertizați de la 160 de metri că se apropie de o trecere de pietoni echipată cu un limitator de viteză inteligent. Dacă senzorii detectează o viteză mai mare de 30 km/h, pragul se ridică din asfalt la o înălțime de 6,5 centimetri.

Citeste și:  Unu din cinci decese în rândul copiilor mai mici de un an din Europa și Asia Centrală, legat de poluarea aerului – UNICEF

„Nu este un model cumpărat, este un prototip care se implementează în Romania în premieră în comuna Snagov. Am ajuns la concluzia că este necesar să montam un astfel de bumper inteligent aici, în zona școlii”. La o zi după această declarație a primarului Mihai Anghel, a avut loc și primul accident, la Snagov.

În clipurile postate pe rețelele de socializare, se poate observa cum un autoturism de tip Logan se apropie cu viteză, iar șoferul pare să piardă controlul volanului în momentul în care ajunge aproape de senzorii limitatorului inteligent de viteză. Mașina intră pe contrasens, încearcă să revină pe banda sa, dar derapează și lovește lateral stâlpul pe care se află semnul de trecere de pietoni.

Citeste și:  Brașovul capătă noi aripioare: Zboruri directe spre Madrid din această iarnă!

De asemenea, în imaginile respective, șoferul iese singur din mașină și pare să fi suferit doar răni minore.

Primăria Snagov a fost acuzată de mulți utilizatori de pe internet că a instalat limitatorul direct pe carosabil. Într-un comunicat publicat miercuri pe pagina lor de Facebook, primăria a declarat: „Pentru a furniza informații corecte opiniei publice referitor la accidentul rutier din data de 08.05.2024, ora 05:09, în apropierea limitatorului de viteză instalat în Snagov, vă informăm că acesta nu a fost cauza accidentului.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere a traficului indică faptul că șoferul a pierdut controlul volanului înainte de zona de presemnalizare și de delimitare a sensurilor de mers, posibil din cauza vitezei excesive. Limita de viteză în acea zonă este de 30 km/h.

Citeste și:  Chirurgia robotică devine un standard în medicina românească

După cum se poate observa, șoferul a pierdut controlul volanului de la o distanță de aproximativ 80 de metri și s-a oprit în zona limitatorului, care în acel moment nu era activat, fiind programat să funcționeze doar între orele 08:00 și 20:00”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.