Primul elicopter Blackhawk pentru SMURD a aterizat în weekened la baza MAI

Primul elicopter BlackHawk, destinat gestionării situațiilor de urgență, a aterizat la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI.

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, la sediul Inspectoratului General de Aviație al MAI a fost livrat primul elicopter BlackHawk, achiziționat în cadrul proiectului european Viziune 2020.

Totodată, în săptămâna 13-19 noiembrie a.c. urmează să fie livrate încă 3 elicoptere iar, până la finalul anului să mai fie recepționate alte 3 aparate de zbor BlackHawk, dintre care, 2 destinate managementului situațiilor de urgență și 1 pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Precizăm că în perioada următoare, se va desfășura o ceremonie oficială, cu ocazia căreia vor fi prezentate aeronavele BlackHawk, care vor intra în dotarea flotei aeriene ale IGAV.

Citeste și:  Hochei: Corona Brașov a câștigat meciul din deplasare cu CSM Galați. Scor 7-2

***

Reamintim faptul că Inspectoratul General de Aviație al MAI a achiziționat 7 elicoptere Blackhawk , aparate de zbor care vor fi utilizate pentru managementul situațiilor de urgență, 3 fiind configurate pentru operațiuni maritime și 3 pentru uscat, iar 1 elicopter a fost achiziționat pentru a sprijini structurile operative ale Poliției Române.

Sursa: Facebook/Departamentul pentru Situații de Urgență

One thought on “Primul elicopter Blackhawk pentru SMURD a aterizat în weekened la baza MAI”

  1. Este o veste excelentă pentru România! Acest prim elicopter BlackHawk va crește semnificativ eficiența și capacitatea de răspuns în situații de urgență. Aștept cu interes și sosirea celorlalte elicoptere, care vor întări și mai mult serviciile de urgență și de poliție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.