Primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 15 septembrie; alegerile europarlamentare și cele locale pe 9 iunie 2024

15 septembrie va fi data primului tur al alegerilor prezidențiale, iar al doilea, dacă este necesar, va avea loc pe 29 septembrie. Coaliția de guvernare a luat această decizie ieri. De asemenea, a renunțat la organizarea alegerilor europarlamentare în două zile pentru românii care sunt în afara țării.

Coaliția de guvernare a intenționat inițial să organizeze alegerile europarlamentare în două zile pentru românii care locuiesc în afara țării. Dar ieri a renunțat la această idee, deoarece ar fi încălcat dreptul constituțional al românilor care locuiesc în țară și care vor putea vota doar într-o singură zi. Coaliția a luat, de asemenea, decizia de a prelungi funcționarea secțiilor de votare până la ora 22:00, în timp ce în unele cazuri se poate prelungi până la ora 24:00, dar nu mai mult.

Citeste și:  O nouă expoziție semnată de artista Teodora Pica, în august, la Galeria INSPIRATIO din Brașov

Vă reamintim că alegerile europarlamentare și locale vor avea loc pe 9 iunie. În următoarea perioadă, coaliția se va aduna pentru a finaliza lista comună a PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare. De asemenea, ambele partide vor încerca să găsească un candidat comun pentru funcția de primar general al Capitalei și, probabil, pentru sectoarele 1 și 2. În rest, cele două partide vor avea candidați proprii la alegerile locale.

Foto. Freepik.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.