Produs100% al Kids Tâmpa Brașov. “Vadim Covalciuc este genul de fotbalist care poate decide singur un meci”

Produs 100% al școlii de fotbal de la Kids Tâmpa Brașov, Vadim Covalciuc este unul dintre tinerii jucători brașoveni cu care ne putem mândri și care a atras atenția echipelor de liga a doua precum și selecționeriilor naționalei Republicii Moldova. Deși a lipsit în sezonul 2023/2024 din cauza unei accidentări suferite la genunchi, la revenirea în teren, Vadim, în vârstă de doar 20 de ani, și-a pus serios amprenta asupra jocului echipei de Liga 3, iar atitudinea lui este una care îi va aduce numai beneficii pe viitor, după spusese antrenorului Liviu Negoiță.

“Este greu de crezut că nu va ajunge departe în fotbal”

Liviu Negoiță, antrenorul echipei de liga 3 de la Kids Tâmpa spune că Vadim a revenit mult mai puternic mental după accidentare, conștientizând că doar prin muncă va reuși să ajungă acolo unde își dorește. “Îl simt mult schimbat în bine. Accidentarea și perioada petrecută în recuperare cred că l-a făcut să conștientizeze că e nevoie să fie mai serios și un exemplu pentru cei mai tineri. Este foarte bine pentru cariera lui, că a realizat cât de importantă este disciplina în fotbal și că doar prin ea poate ajunge la rezultatele pe care și le dorește. Are o mulțime de calități pentru a face pasul către echipe importante, dar fără muncă nu poate să se întâmple acest lucru. De asta mă bucur tare mult pentru el, pentru că îl simt mult mai serios și implicat. Înainte de accidentare trata fotbalul mai superficial, juca doar din talent, dar acum chiar este diferit iar asta mă bucură enorm. Sper din suflet să aibă cariera pe care și-o dorește și pe care o dorim și noi pentru el. La talentul pe care îl are, îmi este greu de crezut că nu va ajunge departe în fotbal”, a mai spus Liviu Negoiță.

Citeste și:  Trei agresori au fost arestaţi, după ce au băgat în spital un bărbat din Săcele

A contat mult revenirea lui pe final de sezon

Tehnicianul brașovean a subliniat că aportul lui Vadim s-a făcut simțit rapid pe final de sezon, în meciurile din play-off, unde jucătorul a și marcat, de altfel. “Ne-am bucurat toți de revenierea lui Vadim după accidentarea pe care a suferit-o la genunchi, și chiar putem spune s-a simțit aportul lui, atât în lot cât și pe tabela de marcaj. Și-a pus foarte mult amprenta asupra jocului și chiar este genul acela de jucător care poate decide singur soarta unei partide”.

Vrea să ia totul pas cu pas

În ciuda faptului că este un jucător apreciat în lumea fotbalului, Vadim rămâne cu picioarele pe pământ și spune că tot ce își dorește este să fie sănătos, să se poată antrena și să ia totul pas cu pas în carieră. “În plan apropiat, cel mai mult îmi doresc să fiu sănătos, pentru că, așa cum se știe, revin după accidentare la genunchi și am stat destul de mult departe de fotbal. Apoi, mi-ar plăcea să ajung să joc în liga 2 din nou, așa cum s-a întâmplat la Metaloglobus și FC Brașov și implicit, să am rezultate bune acolo unde sunt. Iar apoi, de ce nu, să fac pasul la nivelul următor. Dar toate acestea în timp, acum sunt concentrat doar pe antrenamente, vreau să mă pregătesc cât mai bine și apoi vom vedea ce va fi…”.

Citeste și:  Controale în piețele agro-alimentare „Dacia” și „Tractorul” și la Oktoberfest! Amenzi în valoare de 60.000 de lei

A trăit experiența unui campus la FC Barcelona

Vadim Covalciuc a ales fotbalul de pe vremea când era la grădiniță și a fost crescut la Kids Tâmpa, unde s-a pregătit, pe rând cu Nicolae Văduva, Ovidiu Mihai și Liviu Negoiță. “De 15 ani sunt la Kids Tâmpa. Acesta este clubul la care am crescut și m-am format ca jucător. Am ajuns aici printr-un afiș pe care antrenorii l-au pus la grădiniță. Am mers la primul antrenament și eram doar doi copii și doi antrenori. Mi-a plăcut fotbalul din prima și am trăit multe momente frumoase în viața de sportiv iar cele mai importante din cariera mea au fost, câștigarea campionatului la U11 și experiența pe care am avut-o la FC Barcelona, unde am fost la celebrul campus organizat de club, și anume, La Masia. De asemenea, jocurile la loturile naționale au reprezentat pentru mine momente speciale pe care sper să le mai repet în cariera mea, pentru că, este un sentiment extraordinar când ești acolo”.

Citeste și:  Wizz Air, prima companie aeriană ultra low cost care va opera zboruri cu cel mai nou model din familia A 320 - Airbus A 321 XLR

Are o soră fotbalistă la Kids Tâmpa

Vadim nu este singurul fotbalist din familie, pentru că, Sasha, sora lui, face și ea fotbal, la echipa de U13, sub comanda lui Bogdan Gordaș. “Sora mea joacă și ea fotbal la Kids Tâmpa îi place foarte mult. Chiar de multe ori vrea să ieșim împreună să o antrenez pentru a se perfecționa, pentru că este foarte pasionată de ceea ce face”, a spus Vadim, cel căruia, în afară de fotbal, care reprezintă marea lui pasiune, îi place să mai meargă și în drumeții.

Piramida de la Kids Tâmpa crește jucători în cel mai puternic campionat din fotbalul juvenil: Liga Elitelor!

Rezultatele pe care le-a obținut Kids Tâmpa în acest an în Liga 3 și nu numai, se datorează unei strategii sănătoase pe care clubul o urmează de ani de zile, și anume să se bazeze în mare parte pe fotbaliști crescuți în pepiniera proprie. Kids Tâmpa are deja o piramidă extrem de solidă, fiind singurul din zona Brașovului care joacă în Liga Elitelor la toate categoriile de vârstă. Acest lucru a dus, în timp, la promovarea tinerilor fotbaliști la nivel de seniori, în sezonul abia încheiat Kids Tâmpa bazându-se pe nu mai puțin de 25 de jucători crescuți în “alb-albastru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.