Profesorii şi directorii școlilor, obligaţi să-şi ia concediu de odihnă în vacanţele elevilor

Profesorii, directorii şcolilor şi inspectorii din România vor trebui să-şi planifice concediile din timp şi să le efectueze în timpul vacanţelor şcolare. Ministerul Educaţiei a pus în dezbatere publică un ordin prin care modifică normele metodologice existente din 2011, prin care numai personalul de conducere din inspectorate îşi efectuau concediul de odihnă conform Codului Muncii, adică 25 de zile de concediu de odihnă. Acum, în această categorie intră şi directorii de şcoală. Marius Nistor, preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, a declarat că ordinul e „o bătaie de joc la adresa directorilor care au dat concurs pentru post”.

În ordinul pus în dezbatere publică scrie că, în fiecare unitate de învăţământ, consiliul de administraţie se va asigura că toată lumea, de la profesori până la directori, îşi va efectua concediul de odihnă în perioada vacanţelor şcolare. Totuşi, consiliul de administraţie se va asigura că există suficient personal pentru examenele naţionale.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Ordinul pus în dezbatere publică pentru 10 zile arată că pentru efectuarea concediului de odihnă se va realiza o un baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului. Această programare se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul şcolar următor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.