Programul „Casa Verde Fotovoltaice” 2024: Înscrierile pentru persoanele fizice încep pe 27 septembrie

Înscrierile în programul ‘Casa Verde Fotovoltaice’ pentru persoanele fizice încep vineri, 27 septembrie. Acestea vor avea loc online, pe platforma dedicată programului și se vor încheia pe 9 octombrie, transmite Radio România.

Ulterior, beneficiarii vor avea posibilitatea să își aleagă instalatorul din lista publicată de Administrația Fondului pentru Mediu.

Programul Casa Verde de anul acesta vine cu o serie de noutăți importante: finanțarea maximă acordată de stat a crescut de la 20.000 la 30.000 lei și a apărut obligativitatea instalării bateriilor pentru stocarea energiei. Anul acesta sunt alocări record, în valoare totală de 2 miliarde de lei, sumă împărțită pe regiuni de dezvoltare și, în premieră, finanțarea asigură și achiziționarea de acumulatori.

Citeste și:  First Job School organizează în data de 26 septembrie 2024, între orele 10.00-18.00, la Casa Armatei din Brașov cel mai mare târg de locuri de muncă

Înscrierile se vor face într-o singură zi, pentru fiecare regiune. Sunt și câteva condiții pe care cei care vor să participe la program trebuie să le îndeplinească: să aibă domiciliul în România, să fie proprietarul imobilului pe care se vor instala panourile fotovoltaice, iar acesta să fie exclusiv pentru locuit, și să nu aibă datorii la stat.

Anul trecut banii s-au consumat în câteva minute, astfel că autoritățile recomandă ca cei interesați să obțină finanțarea de 30.000 lei să se asigure că au toate documentele necesare scanate și aranjate, să aibă o sursă de conectare la internet suplimentară, în caz de nevoie, să fie gata să încarce documentele pe platformă la ora 10:00, când aceasta devine operațională, și bifeze rapid căsuțele ce trebuie completate.

Citeste și:  12 persoane, salvate de pe munte în ultimele 24 de ore

Sursa, Rador

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.