Programul de împădurire Adoptă un Copac! lansează cea de-a patra ediție a campaniei „Plantăm speranță la distanță”

Adoptă un Copac!, program al asociației Viitor Plus, lansează o nouă ediție a campaniei „Plantăm speranță la distanță”, ce se desfășoară până în luna martie, luna în care sărbătorim pădurile și arborii. Campania oferă participanților posibilitatea de a se implica alături de cei dragi într-o activitate plăcută de primăvară și să planteze speranța unui viitor mai verde.

Aceasta este a patra ediție a campaniei de plantare la distanță organizată de Adoptă un Copac! În edițiile precedente au participat 2.500 de persoane care au plantat peste 15.000 puieți forestieri în toate cele 41 de județe ale țării. 

Participarea la eveniment constă în alegerea unui pachet de puieți de pe site-ul programului (aici) și plantarea acestora în locul ales de participant, alături de cei dragi și de comunitatea virtuala Adoptă un Copac!. Pachetele disponibile în campanie conțin specii de puieți de munte (brad și molid), de deal (gorun și frasin), de câmpie (stejar, ulm și porumbar), cât și specii de arbuști decorativi (sălcioară, lemn câinesc și cătină roșie).

Citeste și:  Biserica Ortodoxă Română face un apel la rugăciune și calm în contextul alegerilor electorale actuale

„Vremurile acestea nu ne permit să ne întâlnim în număr mare pe teren și să plantăm împreună. Tocmai din acest motiv organizăm această campanie, din dorința de a oferi oamenilor un alt mod de a fi voluntari și de a contribui la un mediu mai sănătos. Arborii plantați oferă numeroase beneficii, iar activitatea în sine ne aduce mai aproape de natură!

Evenimentul de plantare de la distanță poate fi folosit ca un bun prilej pentru team building, așadar încurajăm și companiile să își implice angajații în această acțiune. După principiul: compania donează – angajații săi plantează, dăm companiilor posibilitatea și în această primăvară să ofere angajaților experiența unei plantări și implicarea de mediu: cel mai bun moment pentru a face o faptă bună și pentru a planta speranță pentru mâine este chiar azi!” spune Teia Ciulacu, președinta asociației Viitor Plus.

Citeste și:  Este oficial: Hotărârea privind creșterea salariului minim la 4.050 de lei, publicată în Monitorul Oficial

În anul 2021, programul Adoptă un Copac! a plantat pe o suprafață de 36.1 hectare de teren degradat sau deșertificat peste 180.000 de puieți forestieri din specii mixte. Plantările au fost realizate în comunități rurale din sudul țării care nu dispun de fondurile necesare pentru implementarea pădurilor adiționale, precum comuna Mereni din județul Constanța comunele Goicea, Celaru, Breasta din județul Dolj, comunele Chirnogi și Dragalina din județul Călărași. La activitățile de plantare din 2021 au participat 3.000 de voluntari, atât pe câmp în activitățile organizate de echipa programului, cât și prin campaniile de plantare la distanță.

Pentru mai multe rezultate și alte metode de implicare în programului Adoptă un Copac! intră pe site-ul www.adoptauncopac.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.