Proiect de lege privind instituirea „Săptămânii siguranţei rutiere”, în fiecare an, în perioada 15 – 21 mai

Numărul accidentelor rutiere soldate cu victime poate fi redus semnificativ doar prin efortul conjugat al tuturor instituțiilor publice, prin educație rutieră adecvată la toate vârstele, modernizarea infrastructurii și aplicarea riguroasă a legii. Această declarație a fost făcută de președinta Comisiei pentru Apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, la conferința de lansare a proiectului „Săptămâna Siguranței Rutiere”, ce va avea loc anual în perioada 15-21 mai.

Proiectul de lege a fost depus ieri în Parlament și are ca scop reducerea la jumătate a numărului de accidente rutiere grave până în 2030, un obiectiv ambițios având în vedere că România se află, alături de Bulgaria, pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de decese în accidente rutiere.

Citeste și:  18 persoane aflate în situații critice salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

„Săptămâna Siguranței Rutiere” va fi marcată prin campanii de informare și educare a publicului cu privire la regulile de circulație, riscurile la volan și consecințele grave ale nerespectării acestora. De asemenea, vor fi organizate acțiuni de control rutier intensificate și campanii de sensibilizare dedicate șoferilor, bicicliștilor și pietonilor.

Inițiatoarea proiectului, Nicoleta Pauliuc, a subliniat importanța implicării active a tuturor actorilor implicați în asigurarea siguranței rutiere: „Doar prin colaborarea strânsă a instituțiilor publice, a societății civile și a cetățenilor vom putea reduce semnificativ numărul de accidente rutiere și vom salva vieți omenești.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.