Proiect major pentru incluziunea socială în județul Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat astăzi, alături de subprefectul Ambrus Izabella Agnes, ședința Grupului de Lucru Mixt pentru Problemele Romilor, având pe ordinea de zi prezentarea, de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, a proiectului „Furnizarea de servicii integrate în comunitățile rurale – facilitarea accesului persoanelor vulnerabile la servicii de bază eficiente și de calitate” – selecția unităților administrativ-teritoriale din mediul rural al județului Brașov în cadrul acestui proiect.

Proiectul este implementat de către Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, în calitate de lider, alături de Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.

Citeste și:  Bărbat din Brașov, ucis de familia soției sale, după ce și-a refăcut viața alături de o altă femeie

Obiectivul general al proiectului este creșterea incluziunii sociale și reducerea sărăciei, prin dezvoltarea serviciilor comunitare integrate în 2.000 de comunități din mediul rural, în care se vor crea și funcționaliza echipe comunitare integrate pentru furnizarea serviciilor sociale, educaționale și medicale. Fiecare echipă va include un asistent medical comunitar, un consilier școlar și un asistent social.

Proiectul își propune să deservească peste 450.000 de persoane aparținând grupurilor vulnerabile de la nivelul comunităților rurale, în special: vârstnicii, populația de etnie romă, tinerii, persoanele cu dizabilități sau cu alte nevoi speciale, precum și familiile/aparținătorii acestora.

Principiul selecției unităților administrativ-teritoriale care participă la proiect este „primul venit – primul servit”.

Citeste și:  Groapă ilegală de gunoi transformată în grădină cu flori, la Brașov

Acesta este cel mai mare proiect de incluziune socială finanțat cu fonduri europene derulat vreodată în România și presupune alocarea a 815 milioane de euro pentru servicii sociale integrate în circa 70% din unitățile administrativ-teritoriale din mediul rural. Ne dorim să aplice pentru includerea în acest proiect cât mai multe comune din județul Brașov, mai ales că au tot sprijinul Direcției de Sănătate Publică Brașov, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială și Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.