Proiectul „Călătoria spre independență”, la Brașov

Proiectul „Călătoria spre independență”, implementat de Asociatia de Servicii Sociale SCUT este dedicat îmbunătățirii calității vieții persoanelor cu dizabilități, diagnosticate cu boli cronice de sănătate mintală, din județul Brașov.

În această perioadă, beneficiarilor proiectului le sunt propuse două activități esențiale, menite să crească autonomia personală și să sprijine un stil de viață sănătos:

– Ateliere de lucru pe tema separării, care au ca scop dobândirea încrederii și abilității pentru a deveni mai independenți, păstrând în același timp relații sănătoase cu aparținătorii. În cadrul acestor ateliere, beneficiarii învață să-și gestioneze viața de zi cu zi, să stabilească limite și să relaționeze asertiv. Activitatea este susținută de psiholog Szabó Tamás;

Citeste și:  Lidl pregătește deschiderea unui nou magazin, în Râșnov, pe 30 septembrie

– Ateliere de gastronomie multiculturală care ajută la promovarea alimentației sănătoase și dezvoltarea abilităților culinare prin explorarea bucătăriilor internaționale, activitate susținută de asistentul social.

Ambele activități sunt gândite pentru a promova autonomia, încrederea în sine și un stil de viață sănătos, esențiale în gestionarea bolilor cronice de sănătate mintală.

Proiectul „Călătoria spre independență” se desfăşoară în perioada 1 august – 30 septembrie 2024 şi este cofinanțat de Consiliul Județean Brașov cu suma de 43.425,18 lei, în cadrul Programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul propriu al judeţului pe anul 2024 pentru proiecte sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.