Proiectul cultural „Mișto tanda, mișto manda – e frumos la tine, e frumos la mine”, ajunge la final

Centrul Cultural Reduta Brașov va încheia Proiectul cultural „Mișto tanda, mișto manda – e frumos la tine, e frumos la mine. Proiect cultural de protejare și valorificare a patrimoniului cultural imaterial din comunitățile rome ale zonei etnografice Săcele” co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în data de 2 august, la Săcele.

În această vară au fost documentate și prelucrate toate datele cu semnificație etnografică, istorică și artistică necesare realizării unui film documentar etnografic, a unei broșuri și a unei expoziții foto-documentare etnografice.

Împreună cu partenerii din proiect, Centrul Cultural Reduta a organizat la Săcele și la Tărlungeni, câte patru ateliere educaționale bazate pe meșteșugurile și tradițiile romilor păstrate în comunitate: de plante de leac, de confecționare coroane funerare, de împletit coșuri și de dansuri tradiționale.

Citeste și:  The Future of Humanity este evenimentul de știință al anului 2024 în România

Acestea vor fi prezentate în cadrul unui spectacol de muzică și dansuri tradiționale rome organizat la Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, vineri, 2 august, la ora 18.00, unde îi veți întâlni atât pe protagoniștii documentarului, cât și pe meșteșugarii care au susținut atelierele pentru copiii din comunitate.

Spectacolul este cu intrare liberă în limita locurilor disponibile, în program fiind invitați să evolueze pe scenă: Grupul Prietenia din Cincu, Formația Akord din Sighișoara, Formația Iliuță de la Brașov și Rromane Chave din Ormeniș.

Spectacolul de muzică și dansuri tradiționale rome vă vor aduce multă energie!

Proiectul a fost implementat cu ajutorul partenerilor: Primăria Municipiului Săcele, Primăria Comunei Tărlungeni, Școala Gimnazială nr. 5 și Liceul Tehnologic „Victor Jinga” din Săcele, Școala Gimnazială Tărlungeni, Muzeul Etnografic Săcele – Secție a Muzeului de Etnografie Brașov și Asociația Partida Romilor din Făgăraș.

Citeste și:  ASFANU avertizează că există un decalaj mare între venitul real al familiilor numeroase din România și valoarea coșului minim de consum lunar pentru un trai decent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.