Proprietarii care își închiriază locuința în regim hotelier ar putea fi obligați să obțină certificat de clasificare

Proprietarii care își închiriază locuința în regim hotelier ar putea fi obligați să obțină un certificat de clasificare.

Astfel, și persoanele fizice vor fi incluse în categoria operatorilor economici ce „desfășoară activități de cazare, alimentație publică și alte servicii specifice în structuri de primire turistice”. Aceste persoane fizice vor putea obține certificat de clasificare a structurii de primire a turiștilor, dar pentru acest document vor avea nevoie și de acordul vecinilor. În acest fel, clienții vor avea garanția că ajung într-o unitate de cazare verificată și clasificată, susține ministrul Turismului.

Operatorii economici persoane fizice pot solicita clasificarea doar pentru un număr maxim de șapte camere încadrate la tipul de structură de primire turistică apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale proprietate personală, indiferent de numărul de locuințe în care sunt situate acestea.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Potrivit legislației, de la opt în sus, sunt nevoiți să aibă și autorizație pentru securitate la incendiu și să înființeze o formă juridică, pentru a derula activitatea.

Fenomenul închirierii în regim hotelier, pe platforme precum Booking și Airbnb, a luat amploare, dar a rămas nereglementat de ministerul Turismului.

Foto. apartinvest.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.