Protest în Vama Veche împotriva gestionării procesului în cazul accidentului din 2 Mai, provocat de Vlad Pascu, care a dus la decesul a doi tineri

Astazi, la Vama Veche, are loc o manifestație de protest împotriva gestionării procesului în cazul accidentului de la 2 Mai, provocat de Vlad Pascu și care a dus la decesul a doi tineri, relatează News.ro. Organizatorii anunță: „În urma unui tragic accident petrecut vara trecută, la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupți din viață de un șofer băut și drogat, iar justiția pare să fie oarbă și surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate și protest”.

La ora 17:00, manifestanții se adună în Vama Veche și se îndreaptă către locul accidentului pentru a-și exprima dezacordul față de modul în care este judecat acest caz.

Citeste și:  CNAIR a desemnat câștigătorii contractelor pentru elaborare SF și PAC necesare construcției a șapte pasaje pietonale subterane pe DN1, DN1A și DN1B

„Ne dorim să arătăm lumii că suntem uniți în fața injustiției și că nu vom tolera ca vinovații să scape nepedepsiți. Nu uităm și nu vom uita niciodată pe cei doi tineri, Sebi și Roberta, care și-au pierdut viața într-un mod atât de tragic și nedrept. Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă și arată că dreptatea nu poate fi ignorată”, este mesajul celor care au inițiat protestul.

Pe 19 august 2023, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5:25, în apropierea localității 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți.

Citeste și:  Experți în gastronomie lansează proiectul alternativ de brand de țară "We Are Romania, You Are Welcome!"

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului și a fost ulterior găsit de polițiști în Vama Veche. Ancheta a stabilit că se afla sub influența mai multor substanțe interzise, inclusiv cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Judecătoarea din acest caz a fost contestată și a fost investigată de Inspecția Judiciară și de Consiliul Superior al Magistraturii după ce a fost surprinsă intrând în sală mestecând gumă și a întrebat dacă unul dintre tinerii decedați este prezent.

În data de 24 aprilie, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că judecătoarea din dosarul accidentului de la 2 Mai, Ioana Ancuţa Popoviciu, nu va fi suspendată din funcție, respingând cererea Inspecției Judiciare ca neîntemeiată. Secția pentru judecători în materie disciplinară a apreciat că menținerea funcției de către Ioana Ancuţa Popoviciu „nu este de natură să afecteze desfășurarea cu imparțialitate a procedurii disciplinare împotriva sa”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.