Raed Arafat, îngrijorat după stoparea amenzilor:’ Suntem în mijlocul unei bătălii’

Raed Arafat reacţionează la decizia CCR prin care au fost declarate necontituţionale normele legale în baza cărora s-au dat amenzi în timpul stării de urgenţă. Şeful DSU afirmă că s-a pierdut o unealtă importantă în războiul împotriva COVID-19.

„Indiferent de decizia Curții, pe care nu o comentez, nu e domeniul meu, suntem în mijlocul unei bătălii, a unui razboi chiar. Avem o problemă foarte serioasă: anumite unelte ale acestui război le pierdem. Asta înseamnă că trebuie să găsim alte modalități. Singura modalitate este să ii convingem pe cetățeni, să apelăm la conștiința lor. O categorie de oameni pot să spună mâine ‘gata, fac ce vreau’. Oamenii care au respectat regula până acum sperăm să respecte în continuare. În țară încă nu s-a terminat lupta, nu putem să spunem că suntem bine.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Dacă noi pierdem aceste unelte, războiul ar putea fi pierdut. Să nu uităm că valul 2 va veni. Va veni gripa sezonieră și lângă ea Covidul. Noi trebuie să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problema. Nu poți fi optimist. Poți fi optimist ca om simplu. Eu nu pot să fiu optimist. Nu poate nicio persoană responsabilă pe domeniul sănătății publice să fie optimistă. Trebuie să fim rezervați, să ne gândim foarte serios că lucrurile pot să meargă și spre rău”, a declarat Arafat, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.