Recital cameral – ROMANIA UNIVERSALIS, un eveniment cultural de excepție, la Universitatea Transilvania din Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov va găzdui pe 18 iulie 2024, începând cu ora 18:00, un recital cameral extraordinar intitulat „ROMANIA UNIVERSALIS”. Acest concept unic își propune să evidențieze prezența și importanța culturii românești în peisajul european, integrând creații de valoare ale compozitorilor români în contextul muzicii continentale.

Programul muzical va cuprinde lucrări de mare sensibilitate semnate de George Enescu, Ciprian Porumbescu, Alfonso Castaldi, Bela Bartok, Remus Georgescu și Walter Klepper, alături de capodopere ale unor compozitori de renume mondial precum Ludwig van Beethoven, Pablo de Sarasate, Jules Massenet și Eugene Ysaye. Această alăturare are ca scop plasarea bijuteriilor muzicii românești într-un ansamblu de creații de calibru similar, subliniind corespondența și echilibrul valoric dintre ele.

Citeste și:  Expoziția „Umbre în zbor" de Oana Obacu, la Centrul Cultural Reduta

Recitalul va fi susținut de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, cel mai activ ansamblu cameral din muzica clasică românească a ultimilor ani. Cei doi muzicieni au susținut peste 500 de recitaluri și concerte în aproape 30 de țări de pe toate continentele locuite și în peste 50 de orașe din România, promovând cu pasiune muzica românească. În 2023, au susținut aproape 70 de concerte în 10 țări, au produs 11 filme difuzate de Televiziunea Română și au obținut Premiul de Excelență MUSICRIT pentru conceptul ROMANIA UNIVERSALIS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.