Recomandări din parte jandarmilor pentru cei care vor participa duminică la tradiționala ,,Coborâre în Cetate a Junilor”

Pe timpul desfășurării manifestărilor prilejuite de sărbătoarea “ Duminica Tomii” și de tradiționala ,,Coborâre în Cetate a Junilor”, efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „BUREBISTA” Brașov, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, vor fi la datorie pe raza municipiului Brașov pentru a asigura siguranța participanților, conform prevederilor legale.
Peste 150 de jandarmi, vor fi prezenți atât în locațiile evenimentelor, conform programului de desfășurare al manifestărilor, cât și în zonele din apropierea acestora, pe căile de afluire și defluire a participanților pentru a preveni aglomerările de persoane și faptele antisociale.
De asemenea, echipe mobile de intervenție sunt pregătite să intervină in orice situație cu promptitudine și profesionalism.
Pentru o experiență cât mai plăcută, vă invităm să respectați regulile stabilite de organizatorii evenimentelor, să fiți conștienți de natura evenimentului cât și de riscurile de accidentări ce pot avea loc ca urmare a reacțiilor animalelor folosite în paradă.
Pentru evitarea situațiilor neplăcute recomandam publicului larg, următoarele:
 să evite implicarea în activități care pot aduce atingere liniștii publice iar în cazul în care sunt martori sau victime ale unor fapte antisociale, să anunțe imediat organele de ordine;
 să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase, obiecte ori substanțe interzise la deținere;
 să evite consumul excesiv de alcool;
 să nu se expună în fața cailor și să nu producă zgomote puternice care pot afecta animalele prezente la parada;
 să nu atingă caii și să nu se apropie de ei fără acordul călăreților sau al persoanelor responsabile de animale.
De asemenea, vă reamintim că este interzisă prezența la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a evenimentului.
Este important de reținut faptul că nu vom tolera nicio abatere de la normele legale și vom lua măsurile prevăzute de lege sancționând orice faptă de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Citeste și:  Jandarmii brașoveni, la datorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.