Record de peste 9,4 milioane de bilete vândute pentru Jocurile Olimpice

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au vândut peste 9,4 milioane de bilete până miercuri, când au mai rămas doar patru zile până la ceremonia de închidere, iar acesta este deja un record istoric, informează agenţia EFE, potrivit Agerpers.

Cifrele au fost date publicităţii de directorul general al Comitetului de Organizare Paris-2024, Etienne Thobois, care a subliniat într-un interviu acordat postului de radio France Info că recordul Jocurilor Olimpice de la Atlanta (1996) a fost ”doborât” atunci când s-a atins pragul de 8,7 milioane de bilete vândute.

„‘Suntem foarte departe”, a subliniat Thobois, care a adăugat că ”mai sunt unele oportunităţi”, deşi nu a oferit un număr, pentru anumite competiţii şi pentru ceremonia de închidere care va avea loc duminică pe Stade de France.

Citeste și:  Noua ecotaxă care va obliga românii să recicleze mai multe produse: puncte de colectare vor fi amplasate în toată țara

Evenimentul va fi aşadar diferit faţă de ceremonia de deschidere, care pentru prima dată în istoria Jocurilor moderne a fost organizată în afara unui stadion, pe un tronson al fluviului Sena care străbate centrul Parisului.

În perspectiva Jocurilor Paralimpice 2024, care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie, vor fi în total 2,8 milioane de bilete disponibile, dintre care 1,3 milioane au fost deja vândute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.