„Republica Moldova Prezintă” aduce tradiția și cultura moldovenească în Piața Sfatului din Brașov @ 28 și 29 iunie 2024

În acest weekend, 28 și 29 iunie, Piața Sfatului din Brașov se transformă într-un adevărat festival al culturii și tradițiilor moldovenești, cu ocazia evenimentului „Republica Moldova Prezintă”.

Vineri, 28 iunie:

Ziua de vineri debutează la ora 11:30 cu un program artistic susținut de Ansamblul de Dansuri Populare „Mărțișor”, condus de maestrul Anatol Magdâl, Artist al Poporului. Atmosfera va fi încinsă de interpretarea de muzică populară a Valentinei Volontir. Publicul va avea ocazia să descopere tradițiile țesutului și croșetării de la meșterul popular Ludmila Crăciun, precum și arta modelării lutului de la Victoria Parlui.

Seara continuă de la ora 17:00 cu prezentarea colecției de haine din tricotaj „Cosânzeana”, urmată de un recital al cantautorului Viorel Burlacu, alături de Casandra. Fabrica de mobilă ICAM își va expune creațiile sub sloganul „Mobilă pentru casa ta”. Seara se încheie în forță cu recitalul Nataliei Barbu, Maestru în Arte, participantă la Eurovision 2015 și 2024, și cu o proiecție de film documentar și artistic, producție moldovenească.

Citeste și:  CFR Călători va adapta capacitatea de transport feroviar pe tronsonul Râmnicu Vâlcea- Sibiu

Sâmbătă, 29 iunie:

Ziua de sâmbătă aduce un program artistic special, intitulat „Hai să dăm mână cu mână!”, de la ora 17:30. Pe scenă vor urca Valentina Volontir, Mariana Dobzeu și Victor Madalac, Sandu Rotaru și Aliona Triboi, Ioana Căpraru și Vladimir Serbușcă, alături de alți artiști talentați.

„Republica Moldova Prezintă” este o ocazie unică de a descoperi frumusețea și bogăția culturală a țării vecine, într-un cadru autentic și plin de voie bună. Intrarea este liberă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.