Restricții de trafic în Cartierul Coresi, între 20-22 septembrie, pe durata competiției Brașov Running Festival

În weekend-ul 20-22 septembrie, Cartierul Coresi va găzdui cea de-a 4-a ediție a competiției Brașov Running Festival, astfel că traficul va fi restricționat, doar în anumite zone, pentru buna desfășurare a celui mai important eveniment atletic al anului din România. Competiția include cursa tRUNsylvania International 10K, singura din S-E Europei certificată World Athletics Elite Label, ce are șansele să ducă numele Brașovului pe scena mondială, fiind transmisă live pe canalul World Athletics.

Organizatorii au depus toate eforturile să limiteze restricțiile rutiere și să diminueze disconfortul comunității din Cartierul Coresi, căreia îi sunt recunoscători. Pentru ca evenimentul să se desfășoare în condiții de maximă siguranță atât pentru alergători, cât și pentru spectatori, echipa de organizare, în colaborare cu autoritățile, vor institui o serie de restricții de circulație în anumite zone ale străzilor Tudor Arghezi, Camil Petrescu, Zaharia Stancu și 13 Decembrie, astfel:

Str. Camil Petrescu 

  • Vineri, 20 septembrie, ora 22:00 – duminică, 22 septembrie, ora 20:00 – se va închide o bandă de circulație (str. Tudor Arghezi – str. 13 Decembrie)
  • Sâmbătă, 21 septembrie, între orele 16:30 – 22:30 – se vor închide ambele sensuri
  • Duminică, 22 septembrie, între orele 08:00 – 16:00 – se vor închide ambele sensuri (doar între str. Tudor Arghezi și str. 13 Decembrie)
Citeste și:  Autobuzele RATBV care circulă pe linia 130 nu vor mai deservi stația ”Caragiale”, pe sensul de deplasare spre capătul de linie Râșnov

Str. Tudor Arghezi – va fi restricționat accesul pe ambele sensuri

  • Sâmbătă, 21 septembrie, între orele 16:30 – 19:30
  • Duminică, 22 septembrie, între orele 08:15 – 12:40

Străzile Camil Petrescu – Zaharia Stancu – 13 Decembrie

  • Duminică, 22 septembrie, între orele 08:15 – 12:40 – vor fi închise toate cele trei benzi de circulație, sensul de deplasare spre Sânpetru, de la giratoriul cu Str. Camil Petrescu până la giratoriul cu Str. Zaharia Stancu – Str. 13 Decembrie
  • Duminică, 22 septembrie, între orele 08:15 – 12:40 – închidere 2 benzi de circulație, sens de deplasare pe contrasens spre Str. 13 Decembrie

„Ne bucurăm să vedem cum evenimentul nostru răsună de la an la an și suntem recunoscători autorităților locale pentru colaborare și întregul suport oferit în organizarea acestui eveniment, ajuns deja la a 4-a ediție. Un astfel de eveniment nu se poate realiza fără comunități unite și parteneri care să aibă încredere că putem face lucrurile la un alt nivel. Nivel pe care Brașovul îl merită. Vă așteptăm la festival, să vă încurajați prietenii, rudele și sportivii care vor concura, dar și să vă bucurați de atmosferă”, a declarat Daniel Santa, directorul Brașov Running Festival.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Echipa Brașov Running Festival recomandă locuitorilor din Cartierul Coresi, respectiv participanților în trafic, să evite parcarea mașinilor pe străzile Tudor Arghezi și Camil Petrescu în zilele de 21-22 septembrie. În situațiile în care vor fi sesizate mașini pe carosabil, acestea ar putea fi ridicate și transportate în parcarea We Play.

Echipajele de poliție vor facilita accesul și ieșirea mașinilor din zonele blocate, în pauzele dintre curse. În plus,  pe toată durata restricțiilor, voluntarii și agenții de securitate vor ajuta pietonii să traverseze în anumite puncte de acces din cadrul evenimentului, accesul pietonal fiind restricționat doar pe timpul desfășurării curselor.

De asemenea, în funcție de evoluția curselor, intervalele cu restricții ar putea fi reduse.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

Pentru o mobilitate mai bună și o orientare facilă, organizatorii recomandă participanților, fie că sunt alergători sau spectatori, să sosească conform programului și să utilizeze parcarea Coresi Shopping Resort, accesibilă și în timpul competiției. Există locuri de parcare și în zona parcului Tractorul, pe strada Turnului.

Stațiile RATBV de pe traseu nu vor fi funcționale pe perioada evenimentului, autobuzele urmând să ruleze pe rute ocolitoare.

tRUNsylvania 10K este un proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov, prin Programul de Finanțare Nerambursabilă. De asemenea, evenimentul Brașov Running Festival se desfășoară cu sprijinul esențial oferit de Primăria Municipiului Brașov, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov – Biroul Rutier, Poliția Locală Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” Brașov.

Mai multe detalii despre programul Brașov Running Festival, inclusiv tRUNsylvania International 10K și European Road Mile, pot fi găsite pe site-ul evenimentului: www.brasovrun.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.