Revisal se transformă în Reges Online. Angajații vor putea verifica corectitudinea contractelor de muncă online

Guvernul a aprobat, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, noul sistem online REGES-ONLINE pentru evidența salariaților. Acesta simplifică procedura de acces a angajatorilor și salariaților în sistem, reduce birocrația, eficientizează resursele și permite actualizarea mai rapidă a datelor aferente raportului de muncă.

Noul sistem permite salariaților să verifice dacă toate condițiile negociate cu angajatorul, cum ar fi salariul sau programul, se regăsesc în contractul individual de muncă. De asemenea, angajații pot opta să primească notificări online atunci când angajatorul transmite noi înregistrări în sistem cu privire la raportul de muncă.

“Astăzi facem un pas major în digitalizarea gestionării relațiilor de muncă în România. Înregistrarea elementelor contractului de muncă va fi complet digitalizată, printr-un sistem informatic nou, ce va permite accesul online la datele actualizate privind relația de muncă și face acest proces mai simplu și mai eficient. REGES-ONLINE va înlocui vechiul sistem, care era depășit raportat la volumul de informații aferente relației de muncă, complexitatea acestora și evoluția tehnologiei”, a declarat ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Citeste și:  Elevii de la Școala Generală Nr. 2 din Brașov, vizită la studioul Rock FM Brașov

REGES-ONLINE aduce beneficii majore pentru angajatori, angajați și autorități:

  • Digitalizare completă, fără să mai fie nevoie de alte programe instalate pe calculator. Noul sistem permite gestionarea datelor angajaților direct printr-un portal web securizat;
  • Acces online în timp real pentru angajatori, salariați și autorități;
  • Interoperabilitate cu alte baze de date naționale;
  • Obligația angajatorilor de a înregistra toate elementele contractelor individuale de muncă în timp real;
  • Acces direct pentru salariați la datele proprii, inclusiv posibilitatea de verificare în timp real a înregistrării corecte a elementelor contractului individual de muncă, cum ar fi durata timpului de muncă și salariul, și descărcarea unui extras pentru dovedirea vechimii în muncă;
  • Notificarea în aplicație sau prin e-mail a salariaților la orice înregistrare pe care o transmite angajatorul cu privire la raportul de muncă;
  • Eliminarea birocrației și a deplasărilor la inspectoratele teritoriale de muncă pentru informații;
  • Securitate cibernetică sporită și protecție avansată a datelor.
  • Angajatorii vor avea la dispoziție 6 luni pentru a face tranziția de la Revisal la REGES-ONLINE, procedura de acces în vederea completării, transmiterii și interogării datelor în/din registru urmând să fie stabilită prin ordin al ministrului muncii, familiei, tineretului și solidarității sociale, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de guvern, iar HG nr. 905/2017 privind registrul general de evidență a salariaților să fie abrogată după expirarea perioadei de tranziție.
Citeste și:  Peste 1.300 de situații de urgență, gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

REGES-ONLINE este finanțat din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul proiectului ”REFORMA EVIDENȚEI ȘI MONITORIZĂRII RELAȚIILOR DE MUNCĂ – Componenta 7. Transformarea digitală, investiția 6. Digitalizarea în domeniul muncii și protecției sociale”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.