Revizuirea pragului de absențe nemotivate în Statutul Elevului: Ce spune secretarul de stat Florian Lixandru și când vom afla numărul de burse pentru elevi

Propunerea de scădere a notei la purtare cu un punct pentru fiecare 40 de absențe nemotivate, față de 20 în prezent, va fi „cu siguranță” revizuită, a declarat secretarul de stat Florian Lixandru în cadrul unei dezbateri publice pe tema proiectelor de Statut al Elevului și de Regulament de organizare a școlilor (ROFUIP), desfășurată miercuri. În aceeași dezbatere, Lixandru a precizat, la o întrebare Edupedu.ro, că numărul de burse pentru următorul an școlar va fi evaluat după 12 iulie.

Dezbaterea de miercuri a avut loc în contextul consultării publice asupra proiectelor de Statut al Elevului și ROFUIP. Edupedu.ro a solicitat clarificări privind prevederea din proiectul Statutului Elevului, conform căreia nota la purtare va scădea cu un punct pentru fiecare 40 de absențe nemotivate, față de pragul actual de 20 de absențe.

„Pentru toți elevii din învățământul gimnazial și liceal, la fiecare 40 de absențe nemotivate pe an școlar sau la 20% absențe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută media anuală la purtare cu câte un punct”, conform art. 28 din proiect.

Întrebat despre fundamentarea acestei măsuri, Lixandru a afirmat că „este un subiect în discuție. Urmează să analizăm și probabil vor fi modificări pe această prevedere”. Întrebat dacă este posibilă revizuirea măsurii, el a confirmat: „Da, cu siguranță, pentru că sunt solicitări în urma consultării publice pe această temă. Cu siguranță se va lua o decizie în acest sens”.

Referitor la numărul de burse de merit, de reziliență și de performanță estimate a fi acordate în anul școlar următor, Lixandru a explicat că situația nu este încă finalizată pentru toți elevii în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România (SIIIR), și că evaluările se vor face după 12 iulie, când vor exista date finale după încheierea examenelor naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.