Revoluție în muncă: Oportunități de angajare fără contract pentru tineri pe platformele de tip marketplace

Ministerul Muncii lansează platforma pentru activități casnice: Oportunități de angajare pentru toate persoanele de peste 16 ani.

Ministerul Muncii a dezvăluit că orice persoană cu vârsta de cel puțin 16 ani poate acum câștiga bani în plus folosind o platformă de tip marketplace, unde sunt disponibile 25 de activități casnice, precum curățenia locuinței, întreținerea spațiilor verzi sau plimbarea câinilor.

Potrivit Ministerului Muncii, platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este acum funcțională și poate fi accesată pe adresa tichete.anofm.ro. Această inițiativă presupune achiziționarea de tichete, cu ajutorul cărora pot fi remunerate persoanele care desfășoară activități ocazionale în gospodărie. Tichetele sunt purtătoare de beneficii de asigurări sociale și de sănătate, astfel că lucrătorii beneficiază de servicii medicale decontate, iar contribuțiile lor sunt valorificate și la pensie.

Citeste și:  Sute posibile cauze generatoare de accidente rutiere, prevenite. Conducătorilor auto le-a fost suspendat dreptul de a conduce, conform legii.

Platforma facilitează interacțiunea între beneficiar și muncitor, permitând beneficiarilor să posteze în secțiunea „Marketplace” serviciile pentru care caută personal, iar prestatorii să ofere serviciile pe care le pot oferi.

De asemenea, lucrătorii care iau contracte pe această platformă beneficiază de asigurări de pensie și sănătate, dacă iau cel puțin 85 de tichete de activități casnice, echivalentul a 1.275 de lei pe lună. Din valoarea de 15 lei a unui tichet, 3 lei reprezintă contribuțiile necesare pentru asigurarea de pensie și sănătate, fără să fie nevoie de un contract de muncă între părți.

Printre condițiile de utilizare a acestei platforme se numără restricția de a lucra maxim 12 ore pe zi pentru un adult și 6 ore pentru cei cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani.

Citeste și:  Tot mai multe companii americane își îndreaptă atenția către România pentru investiții

Activitățile casnice disponibile pe platformă includ aranjarea și servirea mesei, curățarea și întreținerea piscinei, curățenia locuinței, călcatul rufelor, hrănirea și îngrijirea animalelor de companie, precum și alte activități menite să faciliteze viața cotidiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.