Rezervarea locului la tren nu mai este obligatorie pentru călătoriile pe distanțe mai mici de 40 de kilometri

Rezervarea locului la tren nu mai este obligatorie pentru călătoriile pe distanțe mai mici de 40 de kilometri, începând de sâmbătă, 13 iulie. Această schimbare majoră vine ca urmare a noilor reglementări în domeniul tarifării transportului feroviar de călători.

Toți cei șase operatori de transport feroviar din România sunt obligați să se conformeze acestor noi reguli, oferind astfel călătorilor mai multă flexibilitate în planificarea călătoriilor pe distanțe scurte.

Această măsură are ca scop simplificarea procesului de călătorie și reducerea costurilor pentru călătorii ocazionale sau spontane pe rute scurte. Călătorii vor putea acum să urce în tren fără a fi nevoie să rezerve un loc în prealabil, similar cu sistemul utilizat în transportul public urban.

Citeste și:  Restricții de trafic în Cartierul Coresi, între 20-22 septembrie, pe durata competiției Brașov Running Festival

Cu toate acestea, este important de menționat că rezervarea locului rămâne obligatorie pentru călătoriile pe distanțe mai mari de 40 de kilometri, precum și pentru trenurile de mare viteză sau cele internaționale.

Această modificare este așteptată să aibă un impact pozitiv asupra numărului de călători care aleg transportul feroviar pentru distanțe scurte, în special în zonele urbane și periurbane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.