Rezultate BACALAUREAT 2024: Notele de la examen se vor afișa luni, 8 iulie, până la ora 12.00

Absolventii de liceu, care au susținut examenul de Bacalaureat, așteaptă rezultatele. După emoțiile din zilele de examen, absolvenții vor afla și primele rezultate la BAC 2024. Primele rezultate ale examenului de BAC 2024 vor fi afișate luni, 8 iulie, până la ora 12, iar în intervalul orar 12:00 – 18:00 se pot depune contestații.

Rezultatele la Bacalaureat 2024 vor fi afișate de Ministerul Educației pe site-ul oficial, rezultate.edu.ro, dar și la avizierele centrelor de examen pe data de 8 iulie 2023, până la ora 12:00. Acest lucru înseamnă că, cei care au participat la prima sesiune de Bac 2024, vor afla în cursul dimineții cum s-au descurcat la probele scrise pe care le-au susținut la limba și literatura română, matematică sau istorie și la proba la alegere în funcție de profilul urmat.

Pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat, candidatul trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare probă scrisă susținută, iar media notelor la Bacalaureat trebuie să fie minimum 6.

Media la Bac 2024 se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele trei probe scrise. O veste bună pentru elevii care obțin media 5,99 la Bacalaureat este că aceasta va fi rotunjită la 6,00, deci candidații vor promova examenul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.