România și Italia fac front comun pentru consolidarea pieței muncii: identificarea de soluții cu angajatorii italieni din România

Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale și Ambasada Italiei la București au organizat astăzi conferința cu tema „Îmbunătățirea calității angajării prin dezvoltarea competențelor și colaborarea globală: o provocare pentru companiile italiene din România – experiențe și bune practici în lumina standardelor OCDE”, un eveniment care a reunit parteneri importanți din mediul privat, instituțional și internațional.

Discuțiile au vizat consolidarea colaborării dintre autoritățile române și companiile italiene din țara noastră, cu accent pe formarea profesională continuă, digitalizare și alinierea la standardele OCDE în domeniul muncii.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat importanța adaptării continue a competențelor în fața schimbărilor accelerate.

„Într-o perioadă de transformări rapide, digitalizare, automatizare și globalizare, ne confruntăm cu provocarea, dar și cu oportunitatea de a pregăti o forță de muncă flexibilă și adaptabilă la cerințele economiei moderne. (…) România are un potențial imens, atât prin noile generații de tineri talentați, cât și prin posibilitatea de a investi în dezvoltarea continuă a celor deja angajați. Este vital ca fiecare angajat să poată dobândi nu doar competențe tehnice, ci și abilități transversale, precum competențe interculturale, interpersonale și digitale, esențiale pentru a face față provocărilor tehnologice și economice.”, a declarat ministrul Simona Bucura – Oprescu.

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov, închis pentru pregătirea unei noi expoziții temporare

La rândul său, Excelența Sa Alfredo Durante Mangoni, Ambasadorul Italiei în România, a vorbit despre necesitatea dezbaterii provocărilor din piața muncii cu toți actorii implicați.

”În România, ca și în Italia, formarea și competențele forței de muncă reprezintă una dintre principalele provocări care trebuie abordate pentru consolidarea competitivității și creșterii sustenabile a mediului de afaceri. Prin conferința de astăzi, dorim să acoperim o lacună în activitățile de diplomație publică ale Ambasadei și să oferim instituțiilor române, dar și companiilor noastre investitoare și companiilor internaționale care activează în România, o contribuție concretă la o dezbatere deja inevitabilă, continuând astfel sprijinul italian pentru aderarea României la OCDE”, a declarat ambasadorul Italiei în România.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Prezent la evenimentul din București, directorul Direcției Ocuparea Forței de Muncă, Muncă și Afaceri Sociale, OCDE, Stefano Scarpetta, a felicitat echipa Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale pentru discuțiile constructive privind aderarea României la OCDE și a amintit progresele României în acest parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.