Românii au făcut în luna martie cu 70% mai multe credite noi de consum față de aceeași perioadă din anul trecut

Potrivit Rador.ro, românii au făcut în luna martie cu 70% mai multe credite noi de consum față de aceeași perioadă din anul trecut, iar în ultimele 12 luni creditarea către populație a crescut cu 8,2%, conform datelor publicate de Banca Națională a României.

Această tendință de creștere a creditării este normală pe măsură ce scade inflația și implicit dobânzile, spune analistul financiar Adrian Codirlașu.

„Creșterea creditării se va întâmpla pe măsură ce inflația se reduce și vom vedea maxim după maxim pe partea de creditare și de credite acordate. De unde vine acest lucru? Din creșterea economică, din creșterea PIB-ului și automat activele bancare vor continua să crească, deci implicit creditarea. Dar dacă ne uităm la creditarea către populație, aceasta a crescut în ultimul an cu 8,2%, versus depozitele gospodăriilor populației care au crescut cu aproape 22%. Creșterea creditării automat creează cerere, creează consum și, de asemenea, creștere economică, consumul fiind unul dintre motoarele de creștere a economiei”, Adrian Codirlașu – analist financiar.

Citeste și:  Lumea veche a satului, readusă la viață cu ajutorul arhivelor. Proiect cultual inedit în Țara Făgărașului

Sursa. Rador.ro / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.