Românii comandă de șapte ori mai mulți mici de 1 mai față de o zi obișnuită

De 1 Mai, românii au savurat cu precădere mici, dovadă fiind creșterea semnificativă a comenzilor plasate pe platformele de livrare. O analiză realizată de Tazz pe baza datelor din ultimii 3 ani dezvăluie o creștere de șapte ori a comenzilor de mici de 1 Mai, comparativ cu o zi obișnuită. Tendința s-a menținut și anul acesta, românii alegând să petreacă ziua liberă în compania familiei și prietenilor, alături de un grătar bogat.

Brașovul se numără printre județele cu cel mai mare număr de comenzi de mici de 1 Mai, plasându-se în topul preferințelor românilor alături de celelalte județe.

Prețul mediu pentru o porție de trei mici a fost de 25 lei, o sumă accesibilă care a permis multora să se bucure de această tradiție culinară specifică zilei de 1 Mai. Cea mai scumpă comandă plasată pe platformă de 1 Mai a fost una consistentă, cu un platou de 20 de mici care a costat 188 lei.

Citeste și:  Târgul Liceelor își deschide porțile pentru elevii de gimnaziu, joi și vineri, la Institutul de Cercetare - Dezvoltare al Universității Transilvania

Deși 1 Mai este Ziua Muncii, în România a devenit o sărbătoare a relaxării și a petrecerii timpului liber în familie și cu prietenii. Tradiționala ieșire la iarbă verde, însoțită de un grătar cu mici și bere, a devenit o modalitate populară de a marca această zi.

Creșterea semnificativă a comenzilor de mici de 1 Mai demonstrează popularitatea acestei tradiții culinare și dorința românilor de a se bucura de un moment de relaxare și socializare alături de cei dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.