Românii își iau prea multe concedii medicale

Guvernul are în lucru o analiză privind situația concediilor medicale, iar premierul Marcel Ciolacu a cerut un raport de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pe această temă. Șeful guvernului a anunțat că anul trecut s-au înregistrat peste opt milioane de concedii medicale la o populație activă de șase milioane de persoane, datoria acumulată fiind de șase miliarde de lei, notează Rador.

Premierul a cerut un raport pentru a afla de ce s-a ajuns în această situație, având în vedere că în România niciodată nu s-a înregistrat un număr atât de mare de concedii medicale în decursul unui singur an.

„Sunt oameni care au nevoie de concediu medical, dar este evident că s-a abuzat de acest fenomen, și vă anunț că este o datorie de anul trecut la concedii medicale de șase miliarde de lei. Nu sunt de acord să urmărim șase milioane de români, să-i căutăm pe acasă, fiindcă nu asta este o abordare normală și sănătoasă la cap, dar trebuie să vedem și resursele de a acoperi”, spune Marcel Ciolacu, citat de Rador.

Citeste și:  Ieri a fost o nouă zi plină pentru pompierii militari. Au gestionat peste 1.400 de situații de urgență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.