Romfilatelia pune în circulație o emisiune de mărci poștale aniversară: „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani”. Timbrele se găsesc și la Brașov!

Pentru a marca un moment de referință din istoria României,  Romfilatelia pune în circulație o emisiune de mărci poștale aniversară: „Revoluția lui Tudor Vladimirescu, 200 de ani”.

Figură emblematică a neamului românesc, Tudor Vladimirescu a fost conducătorul Revoluției de la 1821, care a marcat începutul renașterii naționale și al României moderne. Pe timbrul și colița emisiunii sunt reproduse portrete ale lui Tudor Vladimirescu, asociate cu ilustrarea unui moment de referință: Trupele de panduri conduse de Tudor Vladimirescu trecând Oltul la 10 martie 1821.

Lucrările ilustrate în cadrul emisiunii aparțin patrimoniului Muzeului Municipiului București.

Pentru a întâmpina cum se cuvine această filă de istorie , Romfilatelia vă prezintă o mapă aniversară, cu bloc filatelic de colecție, tiraj limitat, cadou de suflet pentru a-l dărui celor dragi.

Citeste și:  Exponate inedite la primul muzeu al sporturilor din România, inaugurat la Brașov

Emisiunea este disponibilă de marți, 22 iunie, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  http://romfilatelia.ro/store/.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.