S-au sinucis vacile!? DSV Brașov nu a putut stabili cauza morții celor 8 bovine de la Cheile Râșnoavei

Mister total în jurul morții a 8 bovine pe 24 iulie 2020 la Cheile Râșnoavei. Animalele au fost găsite decedate pe 24 iulie 2020, pe o pășune de un turist care trecea cu bicicleta prin zonă. Trecătorul și-a dat seama că ceva nu este în regulă cu animalele și a sunat la 112.

La fața locului au sosit peprezentanți ai Gărzii de mediu și ai Directiei Sanitar-Veterinare Brașov care au luat cadavrele animalelor și le-au dus la laborator pentru efectuarea necropsiei.

Totodată au fost ridicate și probe din pârâul care mărginește pășunea. După o lună și jumătate de analize și teste, misterul persistă: DSVSA Brașov nu a fost în stare să facă lumină în acest caz.

Citeste și:  Lista medicamentelor compensate și gratuite a fost extinsă

Cele opt vaci nu au fost otrăvite, așa cum s-a crezut inițial, dar nici altă cauză nu a fost depistată de veterinari.

Membrii ASUM au insistat la DSVSA Brașov pentru elicidarea misterului. În răspunsul formulat de conducerea instituției se arată că vacile au murit, deși erau sănătoase tun și fără să consume vreo substanță chimică/toxică. Totodată apa din pârâul de la marginea pășunii se prezintă în parametrii care ar recomanda-o pentru îmbuteliere și consum.

„La mai bine de o lună de zile, de la data producerii tragediei de la Râșnov, după o perioadă de tăcere suspectă, opinăm noi, DSVSA Brașov face „lumină„! De ce a durat atât de mult să aflăm cauza/cauzele decesului animalelor !? Este o întrebare legitimă! Amintim că, mai multe bovine, moarte în condiții suspecte, au fost descoperite la Cheile Râșnoavei în data de 24 Iulie 2020, în imediata apropiere a unui depozit de substanțe toxice periculoase! ‘Ne plimbam cu bicicleta pe la Cheile Râșnoavei, pe lângă camping și herghelie, iar în primă fază am văzut o vacă având burta umflată. Am crezut inițial că trebuie să fete. Apoi, am văzut alte vaci, cred că opt la număr, căzute și ele, toate cu burțile umflate’ a declarat pentru ASUM (L.B)
Reprezentații Poliției, Direcției Sanitar-Veterinare Brașov și Gărzii de Mediu s-au deplasat la fața locului. Leșurile animalelor au fost transportate la Direcția Sanitar Veterinară, pentru autopsiere, în vederea stabilirii cauzei/cauzelor decesului. Am crezut atunci că Direacția Sanitar Veterinară va trata cu celeritate aceast eveniment tragic, având în vedere dimensiunea acestuia, dar și pentru faptul că directorul DSVSA Brașov, Dorin Enache, deține un imobil în zonă! Am rămas doar cu speranța, din păcate! După mai multe tentative nereușite de a afla ce s-a întâmplat, am transmis o solicitare scrisă , prin care am cerut să ni se comunice rezultatele analizelor efectuate în urma autopsierii bovinelor, cât și cauza/cauzele decesului”, se arată în postarea ASUM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.