Sală umplută până la refuz la toate proiecțiile ediției a 3-a a Zilelor Filmului Maghiar la Brașov

Institutul Liszt – Centrul Cultural Maghiar București, în colaborare cu Asociația Culturală Secvențe și Egyesület a Barcasági Magyarságért (Asociația pentru Maghiarii din Țara Bârsei) a organizat în 2024 pentru a treia oară Zilele Filmului Maghiar în orașul de sub Tâmpa. În cele patru zile ale festivalului au avut loc 9 proiecții – având în vedere interesul deosebit pentru filmul de mare succes, Semmelweis, organizatorii au decis să mai proiecteze filmul încă odată.

În programul Zilelor Filmului Maghiar din Brașov au fost incluse două filme de succes ale anului trecut: Elfogy a levegő (Fără aer), regizat de transilvăneanca Moldovai Katalin, prezentă la proiecția din Brașov, alături de profesoara Adela Stan, al cărei poveste a inspirat filmul. și noul

Citeste și:  Prețurile plătite de români pentru energia electrică și gazele naturale, printre cele mai mici din Uniunea Europeană

film Magyarázat mindenre (Explicație pentru tot), de Reisz Gábor. Acest film a încheiat ediția a 3-a a Zilelor Filmului Maghiar la Brașov în prezența lui Hatházi Rebeka, cea care nu doar a realizat costumele filmului, dar a și interpretat un rol în acest film.

În programul Zilelor Filmului Maghiar din Brașov a mai fost proiectat o comedie romantică absurdă și fermecătoare, Cicaverzum (În Mâțăvers), și nu i-am uitat nici pe cei mici, care au fost încântați de filmul Bogyó és Babóca (Bobiță și Buburuză).

Având în vedere că anul aceasta este anul Campionatului European de fotbal și au loc Jocurile Olimpice de la Paris, programul a inclus trei documentare cu tematică sportivă: Borsody István a realizat un documentar excelent despre echipa națională maghiară de fotbal, care a câștigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1938 din Franța și care este acum nemeritat uitată, iar Oláh Kata a regizat un film despre Keleti Ágnes, cea mai în vârstă campioană olimpică în viață din lume, și filmul Nemzet aranyai (Aurul unei națiuni) despre legendele maghiare de polo pe apă care au fost imbatabile între 1997 și 2008 (trei medalii olimpice de aur, două titluri europene și unul de campion mondial, două victorii în Liga Mondială și una în Cupa Mondială).

Citeste și:  Sfânta Lumină va fi adusă din nou în România

Evenimentul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov și Filmtett Distribution.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.