Salvamont România aniversează 52 ani de activitate cu o nouă versiune a aplicației sale de mobil

Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din țara noastră, marchează 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont și 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană. Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an. Pentru a marca această dată, Salvamont anunță și o nouă versiune a aplicației sale de mobil.

Noua versiune a aplicației mobile Salvamont este disponibilă în acest moment pentru terminalele mobile Android urmând să fie lansată și versiunea pentru iOS și cuprinde o rubrică de Informații cu sfaturi pentru turiști privind diferite activități sportive sau de explorare, ghiduri de acțiune pentru situații neprevăzute, dar și datele de contact ale structurilor Salvamont.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Luna August este declarată luna responsabilității pe munte.

Salvamont promovează continuu recomandări privind activitățile montane, prin intermediul mass media și social media, în cadrul campaniei de prevenire și reducere a accidentelor montane.

Între aceste recomandări:

– Consultați prognoza meteo și nu riscați în cazul în care sunt anunțate furtuni puternice;

– Cunoașteți și aplicați regulile de conduită în caz de fulgere;

– Alegeți traseele în funcție de experiența si pregătirea dumneavoastră;

– Înainte de plecare în excursie, informați-vă despre itinerariul propus, gradul de dificultate al traseului, starea marcajului, accesibilitate, porțiuni periculoase;

– Informați-vă de la salvamontiști, cabanieri, pădurari de starea traseului (poteci, podețe, marcaje), a refugiilor și a punctelor Salvamont;

Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

– Plecați pe munte cu echipament adecvat, atât pentru condițiile meteo, cât și pentru specificul traseului și al activităților.

– Nu uitați să puneți în rucsac lanterna, busola, harta, ochelari de soare cu protecție UV, crema de protecție UV, spray cu piper și/sau generator de ultrasunete, briceag, trusa de prim-ajutor medical și punga pentru gunoi.

Întotdeauna apelați cu încredere la echipele Salvamont, singurele structuri abilitate legal pentru intervenția în salvarea montană, prin Dispeceratul Național Salvamont la numărul de telefon 0Salvamont (0725 826 668), sau prin 112, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul și locul unde se găsesc persoanele accidentate.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Apelați cu încredere la prietenii Dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților – SALVAMONT România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.