Salvare dramatică în munții Făgăraș: turiști coborâți cu frânghia din telecabina blocată

O operațiune de salvare dramatică a avut loc ieri în munții Făgăraș, după ce o telecabină care ducea cinci turiști la Bâlea Lac a rămas blocată la o altitudine de 1.600 de metri.

Incidentul s-a produs în jurul prânzului, când telecabina s-a oprit brusc în dreptul pilonului doi, din motive încă necunoscute. La bord se aflau un cuplu cu un copil de 4 ani, două turiste străine și un bărbat care lucrează la Bâlea Lac.

Alertați imediat, salvamontiștii din Făgăraș s-au mobilizat rapid și au pornit spre locul incidentului. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, o intervenție cu elicopterul a fost imposibilă.

Salvatorii au reușit să ajungă la telecabină după o ascensiune dificilă și i-au coborât pe turiști prin trapa din podeaua cabinei, cu ajutorul unui cablu și a unor scripeți. Operațiunea a durat aproximativ două ore și a decurs fără probleme. Erau la 25 de metri de sol.

Citeste și:  Concert de muzică corală susținut de Vocal Pur, la Biserica Neagră din Brașov

Turiștii, vizibil șocați de experiența trăită, dar în stare bună de sănătate, au fost conduși de salvatori către stația de îmbarcare.

O anchetă este în curs de desfășurare pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.

Telefericul de la Bâlea este singurul mijloc de transport cu care poți ajunge iarna pe creasta Făgărașului. Are aproape 50 de ani – a fost inaugurat în 1976 și de atunci a funcționat continuu, cu mici pauze pentru întreținere. Potrivit procedurilor, revizia instalației de cablu și a cabinelor se face săptămânal. La ultimele verificări, nu au fost depistate probleme.

Sursa foto, Adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.