Sancțiuni aspre pentru proprietarii, chiriașii și administratorii clădirilor unde se consumă droguri: Noua lege promulgată de președinte

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea și completarea unor acte normative privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și alte substanțe cu efecte psihoactive. Noua legislație prevede pedepse severe cu închisoarea.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede pedepse de până la 25 de ani de închisoare pentru furnizarea de substanțe psihoactive ce duc la decesul unei persoane. Legea impune sancțiuni sporite pentru consumul sau finanțarea traficului și consumului de droguri, informează Antena 3.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 14 mai.

Sunt incluse sancțiuni sporite pentru operațiuni ilegale cu astfel de substanțe, îndemnul la consum sau finanțarea traficului și consumului de droguri.

Citeste și:  De la dizabilitate la abilitate în doar șase luni – Povestea transformării cu Iulia Dănilă și invitați speciali

Legea introduce circumstanțe agravante pentru furnizarea de droguri minorilor și facilitarea consumului în diverse locații. Proprietarii, chiriașii sau administratorii de clădiri folosite pentru consumul de droguri pot primi până la 5 ani de închisoare. De asemenea, se prevede creșterea cu o treime a pedepselor pentru traficanții care își desfășoară activitatea în locuri sensibile, cum ar fi spitalele, școlile sau penitenciarele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.