Șanse uriașe pentru elevii brașoveni care aleg formarea profesională în sistem dual. Companiile din România se vor bate pe ei

Autoritatea Națională Pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România(ANFPISDR) a participat în data de 3 iunie 2019, la întălnirea de colaborare organizată de Camera de Comerț și Industrie Brașov (CCI Brașov), pe tema îmbunătățirii și consolidării formării profesionale în sistem dual la nivelul județului Brașov.
În cadrul evenimentului, s-a discutat despre semnarea un Protocol de Colaborare în domeniul formării și certificării profesionale, prin care cele două instituții își propun să coopereze în vederea perfecționării sistemului de formare și certificare profesională inițială în sistem dual în județul Brașov, pe langă Școala Profesională Kronstadt și alte 8 unități școlare care dețin deja clase de învățământ dual. Obiectivul comun al Protocolului de Colaborare urmărește dezvoltarea educației și formării profesionale inițiale în sistem dual și certificarea calificărilor profesionale.
Ion Gabriel Bratu, președinte al ANFPISDR, a subliniat, in cadrul discuțiilor, faptul că Autoritatea Națională pentru Formare Profesională în Sistem Dual din România a fost înființată ca răspuns la criza forței de muncă, semnalată în toate sectoarele economice. Companiile din România au nevoie de a încheia parteneriate cu unitățile de învățământ pentru a soluționa cât mai curând această problemă. Camerele de Comerț, Industrie și Agricultură reprezintă cea mai importantă interfață pe care o avem în zona mediului de afaceri. În acest sens, colaborările și parteneriatele cu Camerele de Comerț sunt esențiale pentru a cunoaște nevoia reală a companiilor românești în ceea ce privește forța de muncă și, evident, pentru a îndruma copiii către sistemul de învățământ dual.
La eveniment au participat, din partea CCI Brașov: Silviu Costea – președinte, Daniela Giol – șef Departament Învățământ, iar din partea ANFPISDR: Ion Gabriel Bratu – președinte, Nicolae Soare – consilier, Constantin Lupu – consilier.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.