Șantier în Gara Brașov: Liniile 1, 2 și 3 sunt închise, călătorii sunt redirecționați spre liniile 8 și 9

În această perioadă, călătorii care ajung la Gara Brașov se confruntă cu dificultăți din cauza lucrărilor de modernizare a liniilor ferate și a peroanelor, parte a proiectului european ce vizează modernizarea căii ferate Brașov – Sighișoara.

Lucrările, începute cu câțiva ani în urmă, au avansat semnificativ, iar acum liniile 1 și 2 sunt demontate, iar peronul 3 este închis. Tunelul subteran nu mai permite accesul pe peroanele aferente liniilor 2 și 3, iar pe peronul 1 este permis doar accesul la unitățile de alimentație publică. Călătorii sunt ghidați spre liniile 8 și 9 prin intermediul unor afișe, linia 9 fiind amenajată provizoriu pentru cursele Brașov – Zărnești.

Lucrările vizează exclusiv liniile ferate și peroanele, fără modificări ale clădirii gării. În paralel, calea ferată Brașov – Sighișoara este și ea modernizată, cu săpături în tuneluri de 6,9 km în zona Racoș – Ormeniș și viitoare lucrări în galeriile din zona Homorod (5,2 km). După finalizarea proiectului, trenurile vor putea circula cu 160 km/h, reducând timpul de parcurs de la 3 ore la 45 de minute.

Citeste și:  Felicia Filip, Ozana Barabancea, Iuliana Marciuc și Alexandra Ungureanu, în juriul Festivalului „Ecoul Pietrei Craiului” din Zărnești. Ediția XI - 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.